SAS ve SAT timlerimden KKTC'de gerçeği aratmayan tatbikat...

Milli Savunma Bakanlığı tarafından SAS ve SAT timleri tarafından Kuzey Kıbrıs'ta Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası 2020 Tatbikatı'nın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı.

DÜNYA 10.09.2020, 23:48 11.09.2020, 00:10
SAS ve SAT timlerimden KKTC'de gerçeği aratmayan tatbikat...

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de devam ettirdiği sismik tarama ve sondaj faaliyetleriyle Libya ile imzalanan deniz yetki alanları anlaşmasıyla son zamanlarda Yunanistan'ın Ege'de kıta sahanlığını 12 mile çıkarmaya çalışma çabası bölgedeki gerilimi arttırdı.

Akdeniz'de Yunanistan'ın Fransa ile tatbikatı, Meis Adası'na sivil feribotlarla asker sevkiyatı gibi gelişmelerle birlikte bölgedeki gerilimi tırmandırmayı sürdürüyor.

Bütün gelişmelerle birlikte Avrupa Birliği ülkeleri ve Yunanistan da Türkiye'ye karşı kuvvetli cephe alma çalışmaları yapıyor.

SAS ve SAT çıkarması

Türkiye bütün çabalara karşın Doğu Akdeniz'deki haklarından vazgeçmeyeceğini dosta düşmana yaptığı tatbikatla göstermeye devam ediyor.

Son olarak ise donanmanın seçkin savaşçıları Su Altı Savunma ve Su Altı Taarruz timleri tarafından belirli hedefleri imha ve çıkarma tatbikatı başarılı bir şekilde tamamlandı.

Yorumlar (0)