Sarı Yelekliler 57 haftadır sokakta!

Fransa'da Sarı Yelekliler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un politikalarını protesto etmek için yeniden sokaklara döküldü.

DÜNYA 14.12.2019, 20:41
Sarı Yelekliler 57 haftadır sokakta!

Akaryakıt zamlarına ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan, daha sonra Macron yönetimine karşı gösterilere evrilen Sarı Yelekliler'in eylemleri 57. haftasına girdi.

Göstericiler, Paris'te Estienne-d'Orves Meydanı'ndan başkentin banliyölerinden La Defense'a kadar yürüdü. 300 civarındaki kişinin katıldığı ve yoğun güvenlik önlemleri altındaki gösterilerde bir kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.  

Nantes şehrinde de göstericiler şehir merkezindeki bir alışveriş merkezi içerisinde bir süre protesto gösterisinde bulundu.

Ülkenin çeşitli kentlerinde de protesto gösterileri devam etti.

Fransız güvenlik birimleri ise, başkentin en önemli simgelerinden Champs-Elysees Caddesi, bu yıl Nisan ayında çıkan yangında büyük hasar gören Notre-Dame Katedrali, Ulusal Meclis ve Elysee Sarayı çevresinde protestoları yasakladı.

17 Kasım 2018'de başlayan Sarı Yelekliler'in gösterileri kapsamında 11 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 250'den fazla kişi yaralandı, 12 bin 361'den fazla kişi de gözaltına alınarak 3 bin 163 kişiye hapis cezası verildi.

Yorumlar (0)