Saray açıkladı: Kraliçe en son ne zaman Johnson ile görüştü?

Buckingham Sarayı, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan Başbakan Boris Johnson ile son olarak 11 Mart'ta görüştüğünü açıkladı.

DÜNYA 27.03.2020, 16:59 27.03.2020, 17:18
Saray açıkladı: Kraliçe en son ne zaman Johnson ile görüştü?

Buckingham Sarayından yapılan açıklamada, 2. Elizabeth'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtilerek, "Kraliçe en son 11 Mart'ta Başbakanla görüştü ve sağlığına ilişkin tüm özel tavsiyelere riayet gösteriyor." ifadesi kullanıldı. 

Açıklamada, Buckingham Sarayından ayrılan ve Windsor Kalesi'ne giden 93 yaşındaki Elizabeth'in test yaptırıp yaptırmadığına dair bilgi verilmedi. 

Başbakan'ın yemeği kapısının önüne bırakılacak 

Başbakanlıktan yapılan açıklamada ise Johnson'ın görevi "şimdilik" Dışişleri Bakanı Dominic Raab'a bırakmayıp video konferans yoluyla çalışmalarını sürdüreceği aktarıldı.

Johnson'ın Başbakanlık konutu ve çalışma ofisi olarak kullanılan 10 Numara'nın yanında yer alan Sacid Javid'in istifasının ardından boşalan11 Numara'da kalacağı ve yemeğinin de kapısının önüne bırakılacağı belirtildi.

Twitter hesabından yayımladığı video mesajda son 24 saatte hafif belirtiler göstermeye başladığını söyleyen Johnson, yapılan Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklamış, kendisini karantinaya aldığını belirterek hükümet işlerini video konferans yoluyla yürüteceğini bildirmişti.

Yorumlar (0)