Sanders en yakın rakibini ikiye katladı

Amerika Birleşik Devletleri'nde demokratların Nevada ön seçimlerini yüzde 46 ile Bernie Sanders kazandı. En yakın rakibi Joe Biden'ın oyu yüzde 23'te kaldı.

DÜNYA 23.02.2020, 09:18
Sanders en yakın rakibini ikiye katladı

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık yarışı sürüyor. Nevada'da Demokratların ön seçiminde Vermont Senatörü Bernie Sanders en yakın rakibine iki kat fark atarak birinci oldu.

Amerika'da 3 Şubat'ta başlayan ön seçim takviminde 3. sırada yer alan Nevada'da Demokrat aday adaylarının yarışında beklenen oldu.

Anketlerde açık ara önde olan sol eğilimli kurt siyasetçi senatör Bernie Sanders, Amerikan AP (Associated Press) Haber Ajansının duyurduğu resmî olmayan sonuçlara göre oyların yaklaşık yüzde 46'sını elde ederek hiç zorlanmadan ipi göğüsledi.

Oy sayım işlemleri sürerken, Bernie Sanders'ı yaklaşık yüzde 23 ile eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ve yaklaşık yüzde 14'lük oy oranıyla eski belediye başkanı Pete Buttigieg izledi.

Böylece tartışmalı Iowa seçimlerinde kıl payı Pete Buttigieg'e kaybeden ve ardından New Hamsphire'da rahat kazanan Bernie Sanders, 3. eyalette de ön seçimlerinden zaferle çıkmış oldu.

"Donald Trump'ı Teksas'ta yeneceğiz"

Seçim çalışmaları kapsamında Teksas'ta bulunan Bernie Sanders, burada Demokrat seçmenlerle gerçekleştirdiği mitingte sonuçları yorumladı.

Nevada'yı kazandıkları için çok mutlu olduğunu söyleyen ve kendini çok daha fazla güvende hissettiğini belirten Bernie Sanders, "Kimseye söylemeyin ama Teksas'ı da kazanacağız. Bunu duyunca Donald Trump'ın sinirleneceğini biliyorum fakat onu burada, Teksas'ta yeneceğiz." ifadelerini kullandı.

Nevada'daki kesin sonuçların ise ilerleyen saatlerde açıklanması öngörülüyor.

Cumhuriyetçilerde ise, partinin tek adayı durumundaki ABD Başkanı Donald Trump'a verilen desteğin bir göstergesi olarak Nevada'da yapılması beklenen ön seçimler iptal edilmişti.

Ön seçimler 3 Şubat'ta başlamıştı

3 Şubat'ta Iowa'da yapılan tartışmalı ön seçimlerde Pete Buttigieg, Bernie Sanders'ı kıl payı geçerek birinci olmuş, 11 Şubat'ta yapılan New Hamsphire ön seçimlerini ise Bernie Sanders kazanmış, Pete Buttigieg ikinci olabilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde sıradaki ön seçimler 29 Şubat'ta Güney Carolina eyaletinde gerçekleştirilecek.

Demokratlar açısından California, Teksas, Minnesota, Colorado, Kuzey Carolina ve Virginia'nın da aralarında olduğu 14 eyaleti içine alan ön seçimlerin yapılacağı 3 Mart ise kritik tarih olarak karşımıza çıkıyor.

3 Kasım 2020 tarihinde yapılacak başkanlık seçimlerini kazanacak olan isim 20 Ocak 2021'de Beyaz Saray'da başkanlık koltuğuna oturmuş olacak.

Yorumlar (0)