Salgın ekonomiyi batırdı! Başbakan ve tüm bakanlar istifa etti

Ülke gelirlerinin yaklaşık olarak dörtte üçünü ham petrolden sağlayan Orta Afrika ülkesi Ekvator Ginesi'nde koronavirüs sebebiyle ekonomi çok kötü bir duruma gelince Başbakan ve tüm bakanlar cumhurbaşkanına istifasını sundu.

DÜNYA 15.08.2020, 23:23
Salgın ekonomiyi batırdı! Başbakan ve tüm bakanlar istifa etti

Ekvator Ginesi'nde koronavirüs salgını sebebiyle ortaya çıkan ekonomik krizle mücadele konusunda başarısız olan Başbakan Pascual Obama ve bütün bakanlar istifa etti.

Koronavirüs salgınından dolayı ham petrol fiyatlarında yaşanan sert düşüş, Ekvator Ginesi'ndeki hükümeti düşürdü.

Başbakanlık'ın yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Pascual Obama Asue ile birlikte bütün bakanların Cumhurbaşkanı Deodoro Obiang Nguema Mbasogo'a istifasını aktardığı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı tarafından hükümetin kriz zamanında ülkeye yeteri kadar yardım edilemediği ve krizin karşısında yetersiz kalındığı ifade edilmişti. İstifasını veren Başbakan Asue 2016 senesinden bu yana görevini sürdürüyordu. Yeni hükümetin ise birkaç gün içinde Cumhurbaşkanı Mbasogo tarafından açıklanması bekleniyor.

Ekvator Ginesi'nde koronavirüs...

Orta Afrika petrol üreticisi Ekvator Ginesi korona salgınından dolayı düşen petrol fiyatlarıyla ekonomik olarak fazla etkilendi. Ülke gelirlerinin yaklaşık olarak dörtte üçü ise ham petrolden sağlanıyor.

Yorumlar (0)