"Sahte peygamber"in cenazesine 3 bin kişi katıldı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 5 gün önce kalp yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren ve kamuoyunda 'sahte peygamber' olarak bilinen İskender Erol Evrenosoğlu Bursa'da defnedildi. 

DÜNYA 27.11.2019, 17:18 27.11.2019, 17:26
"Sahte peygamber"in cenazesine 3 bin kişi katıldı!

ABD'nin Virgina eyaleti, Norfolk şehrinde tedavi gördüğü hastanede solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren ve kamuoyunda 'sahte peygamber' olarak tanınan İskender Erol Evrenesoğlu, memleketi Bursa'da toprağa verildi.

Pınarbaşı Mezarlığı'nda, öğle vakti kılınacak olan cenaze namazı güvenlik gerekçesiyle Hamitler Mezarlığı'na alındı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze namazına yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Evrenesoğlu'nun cenazesi, Bursa Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nden saat 11.00 sıralarında yakınları tarafından alındı. Cenaze, sivil polislerin yer aldığı konvoyla, Hamitler Mezarlığı'na getirildi. Cenaze aracının mezarlığa girmesiyle, bazı kişilerin feryat ettiği duyuldu.

Evrenosoğlu, kılınan cenaze namazının sonrasında Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İskender Erol Evrenosoğlu kimdir?

1933 yılında Bursa'da doğan İskender Erol Evrenosoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve 'Risalet Nurları' isimli kitabın Allah tarafından yazdırıldığını iddia etmesiyle biliniyordu. 1990’lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) göç eden Evrenosoğlu, vakıf kurarak televizyon ve çeşitli yayınlarla Türkiye’de faaliyetlerini sürdürdü.

2019 senesinde, mahkeme tarafından kapatılan Medeniyet İrfan Hayır Refah Vakfı’nın (MİHR) kurucusu olan Evrenosoğlu’nun Kur’anı Kerim meali ve tefsir yayını yapan 5 internet sitesi de Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu’nca sakıncalı olduğu sebebiyle 2019 yılı ocak ayında kapatılmıştı. Evrenosoğlu, kamuoyunda 'sahte peygamber' olarak biliniyordu.

Yorumlar (0)