Sahte CV ile bakanlığa atandı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Dışişleri Bakanlığı Çatışma ve İstikrar Operasyonları Bürosu'nda bakan yardımcısı olarak atanan Mina Chang skandalıyla sarsıldı.

DÜNYA 13.11.2019, 16:25
Sahte CV ile bakanlığa atandı!

ABD, Dışişleri Bakanlığı Çatışma ve İstikrar Operasyonları Bürosu'nda bakan yardımcısı olarak atanan Mina Chang skandalını konuşmaya devam ediyor. 

Washington'da deprem etkisi yaratan olayı, NBC tarafından ortaya çıkarıldı. 

Business Insider'ın haberine göre, Chang geçtiğimiz nisan ayında Dışişleri Bakanlığına bağlı Çatışma ve İstikrar Operasyonları Bürosu'nda bakan yardımcılığına atandı. Fakat Chang'ı araştıran NBC, şaşırtan sonuçlar elde etti. 

Harvard'da okuduğunu yazmış

Chang'ın CV'sine Harvard'da da okuduğunu yazdığı iddia edildi. Fakat üniversite yetkilileri, Chang'ın sadece 7 haftalık bir kursa gittiğini ve bunun sonucunda herhangi bir sertifikaya sahip olmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığında bulunan biyografisine göre Chang, Ordu Savaş Koleji’ndeki bir programı tamamladı. Fakat yine üniversite yetkilileri, mezun olduğunu ileri sürdüğü programın sadece dört günlük bir ulusal güvenlik semineri olduğunu ifade ederek Chang'ı yalanladı.

Okullar inşa ettiği yalanlandı

Chang, görev yaptığı "Linking The World" kuruluşunda onlarca ülkede okullar inşa ettiğini ileri sürdü. Fakat STK ile konuşan NBC bunun gerçek olmadığını tespit etti.

Hatta Chang, 2007 yılındaki bir röportajında TIME dergisine kapak olduğunu öne sürdü. Fakat TIME yetkilileri Chang'ın hiçbir şekilde daha önce derginin kapaüğında yer almadığını belirtti. 

Halk tarafından büyük tepkiyle karşılandı

Gelişmeler Washington'ı sarsarken, Chang’ın ortaya çıkan yalanlarına rağmen hala üst düzey görevde olması halk tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Sosyal medya kullanıcıları Chang'a tepki gösterirken, genç kadın Instagram hesabındaki paylaşımlarının altına yapılan yorumlara sınırlama getirdi.

Geriye yalnızca Chang'ın Beyaz Saray'dan fotoğrafları, canlı yayınları ve ünlülerle çektirdiği fotoğraflar kaldı.

Sosyal medyada da büyük tepkilere neden olan skandalın ardından yetkililer, olaya ilişkin inceleme başlatılacağını bildirdi. 

Yorumlar (0)