Şahbaz Şerif'e koronavirüs bulaştırıldı mı?

Eski Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif'in Covid-19 testinin sonucu açıklandı. Şahbaz Şerif'in enfekte olduğu duyuruldu. Partisi, mahkemelere tepki gösterdi.

DÜNYA 12.06.2020, 15:02 12.06.2020, 15:15
Şahbaz Şerif'e koronavirüs bulaştırıldı mı?

Ana muhalefet partisi PML-N (Pakistan Müslüman Ligi-Navaz) lideri ve eski Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif'in Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testinin sonucu açıklandı.

Pakistan'ın genelinde olduğu gibi koyu bir Türkiye dostu olan Şahbaz Şerif'in test sonucunun pozitif çıktığı duyuruldu.

Pakistan Müslüman Ligi-Navaz Partisi'nden (PML-N) yapılan açıklamada 68 yaşındaki Şahbaz Şerif'te koronavirüs belirtileri görülmesi üzerine test yapılması kararı alındığı ve yapılan Covid-19 testinin sonucunun pozitif çıktığı, hastalığın tespit edilmesi nedeniyle evinde karantina altına alındığı ve tedavisine başlandığı belirtildi.

Ana muhalefet partisi PML-N (Pakistan Müslüman Ligi-Navaz) lideri ve eski Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda yaşını da dikkate alarak yetkililerin uyarılarına en üst seviyede dikkat ettiğini, "mahkemede ifade vermeye gitmek" gibi kaçınılmaz temaslar dışında bütün görüşmelerini internet üzerinden yaptığını ancak buna rağmen testinin pozitif çıktığını belirterek, "Şu an evdeydim ve karantina altında bulunuyorum." dedi.

PML-N (Pakistan Müslüman Ligi-Navaz Partisi) sözcülerinden Ataullah Tarar, liderleri Şahbaz Şerif'in geçmişte kanser gibi ağır hastalıklarla mücadele ettiğini ve bağışıklık sistemi zarar görmesine rağmen bu ay içinde farklı mahkemelere defalarca ifade vermeye gitmek zorunda bırakıldığını anımsattı.

Pakistan Müslüman Ligi-Navaz Partisi Sözcüsü Ataullah Tarar, Şahbaz Şerif'in sağlık durumu ile ilgili olarak mahkemeleri defalarca bilgilendirdiklerini ancak buna rağmen mahkemelerin yüz yüze ifade almak konusunda ısrar ettiğini belirtti.

Mahkemelerin yüz yüze ifade alma konusundaki ısrarcı tutumunu eleştiren PML-N Sözcüsü Ataullah Tarar, Şahbaz Şerif'e bir şey olması durumunda bunun suçlusunun Pakistan Başbakanı İmran Han ve Ulusal Şeffaflık Bürosu yetkilileri olacağını da ifade etti.

Yorumlar (0)