Sağlık ile Turizm bakanlarının sayı kavgası

İran'da "seyahat" üzerinden Sağlık Bakanı ile Turizm Bakanı arasında başlayan kavga, "sayılar" üzerinden sürüyor.

DÜNYA 26.08.2020, 13:52
Sağlık ile Turizm bakanlarının sayı kavgası

İran Konoavirüsle Mücadele Kurulu'nun "zorunlu olmadıkça seyahat edilmemesi" tavsiyesine sinirlenen Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan, seyahatle salgının yayılmayacağını söylemiş, Sağlık Bakanı Said Nemeki ise "Madem öyle Ta Vuhan'daki koronavirüsün Yeni Zelanda'da ne işi var?" diye sormuştu.

İki bakan arasındaki "seyahat" tartışması bu kez de sayılara döküldü. İran Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan, "Covid-19 yüzünden İran'da turist sayısı sıfıra yaklaştı" deyince Said Nemeki'den vaka ve can kayıpları rakamları geldi. Turist sayısının sıfıra yaklaştığı sözlerine İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, "Koronavirüs kaynaklı can kaybı 21 bin 20'ye, vaka sayısı 366 bine yaklaştı." diyerek cevap verdi.

Sıfır turist!

ISNA'ya (İranlı Öğrenciler Haber Ajansı) konuşan İran Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan, Covid-19 salgınının turizme etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle dünya genelinde turizm sektöründe büyük gerileme olduğunun altını çizen İran Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan, İran'da 2019 nisan, mayıs, haziran aylarında turist sayısının 300 bin olduğunu, 2019 sonuna doğru toplam sayının 8 milyon 700 bine ulaştığını, 2020 yılının aynı döneminde turist sayısının ise 74'e kadar gerilediğini belirterek, "İran'a gelen turist sayısı neredeyse sıfıra yaklaştı" ifadesini kullandı.

İran Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan, koronavirüs yüzünden İran'da turizm sektörünün 12 trilyon tümen yani yaklaşık olarak 600 milyon dolar zarar ettiğini söyledi.

İran'da ilk vaka 19 Şubat'ta Kum şehrinde görülmüş, sonra tüm ülkeye yayılmıştı. Ülkede bugün itibarıyla koronavirüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı 21 bin 20, vaka sayısı ise 365 bin 606 oldu.

Yorumlar (0)