Sağlık Bakanı, Turizm Bakanı'na patladı!

İran'da Sağlık Bakanı, seyahat uyarısını eleştiren Turizm Bakanı'na fena patladı.

DÜNYA 25.08.2020, 15:27
Sağlık Bakanı, Turizm Bakanı'na patladı!

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, seyahatlerin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının yayılmasında etkisi olmadığını savunan İran Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan'a sert tepki gösterdi. İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, "Madem ki seyahat etmenin koronavirüs salgınının yayılmasında herhangi bir rolü yok. Vuhan'da çıkan koronavirüsün Yeni Zelanda'da ne işi var?" diye sordu.

İran devlet televizyonunda yayınlanan haberde İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, katıldığı bir etkinlik sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İran genelindeki vaka artışlarının daha çok ülkenin kuzeyinde bulunan Mazenderan eyaleti gibi tatil bölgelerinde görüldüğünü belirten İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, bazı kesimlerin önlemlere riayet noktasında gevşek davranması sebebiyle vakaların yükseldiğine vurgu yaparak, halkı önlemlere riayet etmeye ve zorunlu olmadıkça seyahatten kaçınmaya davet etti.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu'nun halka zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri çağrısını "Seyahat koronavirüsün yayılmasında en az etkiye sahip." diyerek eleştiren Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan'a da sert tepki gösterdi. İran Sağlık Bakanı Said Nemeki tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Madem ki seyahat etmenin koronavirüs salgınının yayılmasında herhangi bir rolü yok. Vuhan'da çıkan koronavirüsün Yeni Zelanda'da ne işi var? Yeni tip koronavirüsü İran'ın her noktasına yolculardan başka kim taşıdı?"

İran Sağlık Bakanlığı yetkilileri, İran'ın kuzeyinde yer alan Mazenderan ve Gilan gibi tatil beldelerindeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili vaka sayılarının yükselmesinin, yerli turistlerin tatil için bu eyaletlere yoğun olarak gelmesiyle bağlantılı olduğunu vurgulayarak, halka zorunlu olmadıkça seyahat etmemeleri yönünde çağrılar yapmıştı.

İran Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan ise geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle turizmde büyük yaralar alındığını, İran turizminin çökmesinden kaygı duyduğunu ifade etmişti.

İran Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan, yerli ve yabancı turistlere seslenerek, koronavirüsün yayılmasının sebebinin seyahatlar olmadığını, bol bol seyahat edilebileceğini söylemişti.

Yorumlar (0)