Sadr: Irak; Suriye ve Yemen gibi olacak!

Şii lider Mukteda es-Sadr, "Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi istifa vermezse Irak, Suriye ve Yemen gibi olacak" dedi.

DÜNYA 30.10.2019, 13:18
Sadr: Irak; Suriye ve Yemen gibi olacak!

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi’yi istifaya çağıran Şii lider Mukteda es-Sadr, aksi takdirde Irak'ın, Suriye ve Yemen’e dönüşeceği uyarısı yaptı.

Irak’ta 5 gündür aralıksız devam eden hükümet karşıtı protesto gösterileri, Irak'ı siyasi krize sürükleyecek gibi görünüyor. Daha önce Irak Başbakan Adil Abdülmehdi’yi istifaya davet eden Şii lider Şii lider Mukteda es-Sadr, Irak'ın Suriye ve Yemen’e dönüşeceği uyarısında bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan, Irak’ta yapılan son seçimlerin galibi Sairun İttifakı ve Sadr Grubu lideri Şii lider Mukteda es-Sadr, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi’nin istifa etmemesi durumunda Irak'ın Suriye ve Yemen’e dönüşebileceğini söyledi. Şii lider Mukteda es-Sadr, "Bu korkutmak değil sadece bir uyarı, siz ey millet korkudan daha yücesiniz. Dikkat etmeyenleri uyarmak istiyorum: Suriye, Yemen ve şimdi Irak. Dün Beşşar ve ardından Abdurabbu Mansur Hadi, şimdi ise Adil Abdülmehdi” dedi.

Parlamentoya, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi'den güvenoyunu çekmesi ve hükümetin acilen feshedilmesi çağrısı yapan Şii lider Mukteda es-Sadr, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi’yi görevden almak için Şii Fetih İttifakı Lideri Hadi Amiri’den destek istemişti.

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi 5 gündür aralıksız süren hükümet karşıtı protesto gösterileri karşısında istifa vermeyi kabul etmemişti.

Yorumlar (0)