"Saçma savaşlardan çekilme vakti geldi"

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin askerlerinin Suriye-Türkiye sınırından çekilmesine ilişkin yaptığı paylaşımda, "ABD'nin sonu olmayan bu saçma savaşlardan çekilme vakti geldi." ifadesini kullandı.

DÜNYA 07.10.2019, 14:45 07.10.2019, 15:49
"Saçma savaşlardan çekilme vakti geldi"

ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin askerlerinin Suriye-Türkiye sınırından çekilmesine ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, "ABD'nin yıllar önce Suriye'de 30 gün durması gerekiyordu. Biz kaldık ve görünürde amacı olamayan bir muharebeye git gide daha derinden battık. Ben Washington'a geldiğimde, DAEŞ bölgede gemi azıya almıştı. DAEŞ halifeliğini çarçabuk yüzde 100 yenilgiye uğrattık. Buna çoğu Avrupa'dan gelen binlerce DAEŞ savaşçısını yakalamamız dahil. Ama Avrupa onları geri istemedi, 'Sen onları elinde tut ABD' dediler. Ben de dedim ki 'Hayır, size büyük iltimas geçtik ve şimdi bizden onları devasa bedelle ABD hapishanelerinde tutmamızı istiyorsunuz. Onlar yargılamanız için sizindir.' Kürtler bizimle birlikte savaştı, ama bunu yapmaları için onlara muazzam para ödendi, donanım verildi. Onlar, on yıllardır Türkiye ile savaşıyorlar. " ifadelerini kullandı.

"DAEŞ'le Türkiye, Suriye, İran, Rusya ve Kürtler ilgilenmeli"

Trump, paylaşımlarında, "ABD'nin sonu olmayan bu saçma savaşlardan çekilme vakti geldi. Göreve ilk geldiğimde DAEŞ bölgede etkiliydi, yüzde 100 yendik. DAEŞ'le Türkiye, Suriye, İran, Rusya ve Kürtler ilgilenmeli. Hepsi de DAEŞ'ten nefret ediyor, yıllardır düşmanlar. Biz 7 bin mil uzaktayız ve yakınımızda herhangi bir yere gelirlerse DAEŞ'i yine hezimete uğratırız." ifadelerine de yer verdi. 

Yorumlar (0)