S-400 Kasım ayında fırlatılacak

Rusya hava savunma sistemlerini ilk kez yabancı bir ülkede kullanacak.

DÜNYA 24.10.2019, 14:47
S-400 Kasım ayında fırlatılacak

Rusya, Sırbistan’da gerçekleşen "Slav Kalkanı-2019" askerî tatbikatı için Belgrad’a S-400 ve Pantsir-S hava savunma sistemlerini gönderdi.

Rusya ile Sırbistan arasında "Slav Kalkanı-2019" hava savunma tatbikatının ilk ayağı Eylül ayında Rusya’nın Astrakhan bölgesinde gerçekleşmişti. Tatbikatın ilk ayağında hava savunma sistemleri ve saldırı uçakları kullanılmıştı.

"Slav Kalkanı-2019" hava savunma tatbikatının ikinci ayağı ise Kasım ayında Sırbistan’da gerçekleştirilecek. Rusya Savunma Bakanlığı, "Slav Kalkanı-2019" hava savunma tatbikatının diğer adımı için Rusya’dan Sırbistan’da bulunan Bataynitsa hava üssüne S-400 ve Pantsir-S hava savunma sistemlerini gönderdi. Sistemlerin uçaklar ile nakliyesine dair görüntülerin de yayınlandığı açıklamada, her iki ülkeye yapılabilecek hava saldırısına karşı bu saldırılardan korunmak amacıyla tatbikatın gerçekleştiğinin altı çizildi.

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca açıklamasında ilk kez Rusya’nın envanterinde bulunan hava savunma sistemlerinin yabancı bir ülkede kullanılacağı bilgisine yer verildi.

Yorumlar (0)