Rüyalar ülkesi Amerika’da binlerce kişi kışı sokakta geçirecek

Her alanda dünyanın en iyisi olduğunu iddia eden, dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri’nden bugünlerde dünya kamuoyuna yansıyan fotoğraflar görenleri şaşırttı. Hem pandeminin olumsuz yansımaları, hem de ekonomik sebeplerden dolayı bu sene 580 bin evsizin kış aylarını sokaklarda geçirmesi bekleniyor

DÜNYA 06.10.2021, 11:48 07.10.2021, 12:31
Rüyalar ülkesi Amerika’da binlerce kişi kışı sokakta geçirecek

Yaklaşık 725 bin kişinin sadece koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybettiği Amerika Birleşik Devletleri’nde şu anda 580 bin kişinin sokaklarda kaldığı ve ekonomik sebeplerden ötürü kış aylarını sıcak bir evde geçiremeyecekleri bildirildi.

Pandeminin dünyada en olumsuz etkilediği ülkelerin başında gelen Amerika’da en büyük evsiz nüfus 80 bin kişi New York’ta bulunuyor. Onu 65 bin evsiz kişi ile Los Angeles takip ediyor. Ülkenin ve siyasetin kalbi olan başken Washington DC’de ise 7 ile 8 bin kişinin sokaklarda kaldığı tahmin ediliyor.

Evsizlerin dramı görülmüyor

 Kongre Binası ve Beyaz Saray Amerika’nın en simgesel yerlerinin hemen yanı başında hayata tutunmaya çalışan evsizler yaz aylarını çadırlarda geçirseler de, kış aylarını sıcak hava akışlarının olduğu mazgalların kenarlarında geçirmeye çalışıyor.

Sokaklarda binlerce kişinin yaşadığı bu dram ülkenin gerçeği olsa da, bu kişilerin yaşadıkları zorluklar asla ülkenin gündeminde önemli bir yer tutmuyor.

Yorumlar (0)