Rusya’ya ait 78 uçağa el konuldu

Rusya Ulaştırma Bakanı Vitaliy Savelyev son dönemde özellikle Batılı ülkeleri Rusya’ya yönelik yaptırımlarından sonra Rus havayolu şirketlerine ait 78 adet uçağa el konulduğunu ifade etti.

DÜNYA 22.03.2022, 15:47 23.03.2022, 09:08
Rusya’ya ait 78 uçağa el konuldu

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonlarda bulunmasının ardından pek çok ülke ve kurum Rusya’ya yönelik yaptırımlar almaya başlamıştı. Nitekim Rusya’ya yaklaşık son bir aylık dönemde o kadar çok ülke ve kurum yaptırım uyguladı ki Rusya şu an dünyada en çok yaptırım uygulanan ülkeler arasında zirvede yer alıyor. Bu anlamda uygulanan yaptırımların sayısı gün geçtikçe artıyor.

Uçaklar Rusya’ya dönemeyecek

Rusya Ulaştırma Bakanı Vitaliy Savelyev, Rusya Federasyon Konseyi’nde gerçekleştirdiği konuşmada diğer ülkeler tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle oldukça zor durumunda olan Rus havacılık sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Savelyev yaptırımlar öncesinde Rusya’ya ait 1397 uçağın bulunduğunu ancak yurt dışında uygulanan el koyma yaptırımları nedeniyle bunların 78 tanesini kaybettiklerini ifade etti. Savelyev bu uçakların Rusya’ya dönemeyeceğini açıkladı.

“90 milyon yolcu kapasitemiz var”

Savelyev öte yandan bünyelerinde yer alan uçakların büyük bir kısmının Rusya’da tescil edildiğini söyleyerek bu uçakların Rusya şirketleri üzerinden sigorta edildiklerini ifade etti. Rusya tarafından tescil edilen uçak sayısı yaklaşık olarak 800 olarak biliniyor. Savelyev bu uçaklarla birlikte 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olduklarını vurguladı.

14 Mart’ta izin çıkmıştı

Rusya’da yer alan bazı hava yolu şirketleri ve tur firmaları Batılı ülkelerin uçaklara el koyabileceği endişeleri ile uçuşlarını askıya almıştı. Rusya’da hava yolu şirketleri tarafından kirala işlemleri gerçekleştirilen yabancı uçakların, ilgili şirketlerin malı olarak Rusya’da tescillenebilmesi adına düzenlenen izin 14 Mart tarihinde onaylanmıştı.

Yorumlar (0)