Rusya’nın savaş teçhizatları, Ukrayna’da satışa çıktı

Ukrayna ordusu tarafından ele geçirilen Rus savaş teçhizatları, Kiev’de satışa çıkarıldı. Elde edilen gelir, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne bağışlanacak. 

DÜNYA 10.11.2022, 11:32 10.11.2022, 17:29
Rusya’nın savaş teçhizatları, Ukrayna’da satışa çıktı

24 Şubat’ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşında kanlı çatışmalar devam ederken, Kiev’de ilginç bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre Ukrayna ordusu tarafından çatışmalar esnasında ele geçirilen Rus savaş teçhizatları, başkentte satışa çıkarıldı. Bu çerçevede açılan mağazaya ilgi yoğun oldu. Telegram kanalı ve açık artırma usulüyle satılan ürünlerin geliri ise Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne aktarılıyor. 

En büyük ilgi Avrupalılar ve Amerikalılardan 

Kiev’de satışa çıkarılan Rus teçhizatlarına en büyük ilgiyi ise Avrupalı ve Amerikalı koleksiyoncular gösteriyor. Satışlara ilişkin son durumu paylaşan mağaza sorumluları, teçhizatları genellikle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderdiklerini belirtti. Öte yandan mağazada satışa çıkarılan malzemeler arasında; el bombaları, telsizler, tanksavar füze parçaları, çelik yelekler, askeri kasklar, mermi kovanları, apoletler, askeri evraklar ve ilk yardım malzemeleri bulunuyor. Askeri malzemelerin Donbas, Kiev, Çernihiv ve Harkov’da kullanıldığı bildirildi. 





Yorumlar (0)