Rusya’nın bir sonraki hedefini ABD açıkladı

Ukrayna’nın belli bölgelerinden geri çekilmeye başlayan Rusya’nın bir sonraki hamlesi ile ilgili ABD Savunma Bakanlığı’ndan dikkat çekici bir iddia geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan üst düzey bir yetkili, Rus güçlerinin Ukrayna’nın doğu bölgelerine yeniden saldırı girişiminde bulunacağını belirtti. 

DÜNYA 09.04.2022, 10:18 10.04.2022, 09:12
Rusya’nın bir sonraki hedefini ABD açıkladı

İsminin açıklanmaması kaydıyla görüşlerini paylaşan yetkili tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna’nın doğusuna gerçekleştirilecek olan bu saldırı sebebiyle Rus güçlerinin Rusya’nın batısına doğru hareket ettirildiğini duyurdu. 

“Kiev’den çekilen askerler Belarus’a geçiş yaptı”

Kiev’den geri çekilen Rus güçlerinin Belarus’a vardığını ve buradaki toplanma alanlarında konuşlandığını dile getiren Pentagon yetkilisi, kısa bir süre içinde bu kez Ukrayna’nın doğusunda sert çatışmaların yaşanabileceğini, bu yönde belirgin ipuçlarının bulunduğunu aktardı. 

“Ukrayna’ya bugüne kadar 1500’ün üzerinde füze atıldı”

Bölgeden çekilen bir grup Rus askerinin ise Belgorod ve Valuyki bölgelerine sevk edildiğini belirten yetkili, Ukrayna bugüne kadar 1500’ün üzerinde füze fırlatıldığını da vurgu yaptı. 1,5 aydır süren çatışmalarda çok sayıda sivil hayatını kaybederken, savaşın ülkenin güneyine doğru kaydığı belirtildi. 

“Rusya, elinde bulunan hazır güçlerin yaklaşık olarak yüzde 15’ini yitirdi”

Yetkili tarafından yapılan bilgilendirmede, Ukrayna’nın göstermiş olduğu başarılı direnç sayesinde Rusya’nın ciddi kayıplar verdiği belirtildi. “Rusya, elinde bulunan hazır güçlerin yaklaşık olarak yüzde 15’ini yitirdi” diyen Pentagon temsilcisi, bu oranın çok büyük bir rakama tekabül ettiğinin altını çizdi. 

Ruslar, Mariupol için saldırmaya devam ediyor

Çatışmaların başlangıcından bu yana insani dramın en çok yaşandığı kentler arasında yer alan Mariupol’de de savaşın sürdüğünü belirten yetkili, Rus güçlerinin bu şehri ele geçirmek için tüm güçleri ile saldırılana devam ettiğini söyledi. 

Yorumlar (0)