Rusya’dan Trump’a ‘Telegram kullan’ tavsiyesi

Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Polyanskiy, sosyal medya hesaplarını askıya alan Trump’a öneri olarak ‘Anlaşılan o ki ülkenizde artık ifade özgürlüğü yok.” diyerek bir Telegram hesabı açmasını önerdi.

DÜNYA 10.01.2021, 13:31 10.01.2021, 17:18
Rusya’dan Trump’a ‘Telegram kullan’ tavsiyesi

Donald Trump’ın destekçileri geçtiğimiz günlerde Kongre binasına bir baskın yapmış ve orada başlayan gerilimler esnasında Trump’ın Twitter ve Facebook hesapları askıya alınmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri ile oluşan gerilimi yakından takip eden Rusya, Trump’a farklı şekillerde ‘çözümler’ sunmayı sürdürüyor.

Kişisel hesabının Twitter tarafından askıya alınması sonrası Trump Twitter’a rest çekerek gerekirse kendi sosyal medyalarını kurabileceğini söylemişti.

Telegram kullanma önerisi geldi

Rusya’nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Polyanskiy, sosyal medya hesapları askıya alınan Trump’a Rusların geliştirmiş olduğu “Telegram” isimli sosyal medya uygulaması için hesap açması önerisinde bulundu.

Polyanskiy yaptığı paylaşımda, “Sayın Başkan Trump. Bir Telegram hesabı oluşturmanız gerekiyor. Öyle görünüyor ki ülkenizde artık ifade özgürlüğü yok.” dedi.

Sosyal medyadan Trump’a mesaj veren Polyanskiy’in yaptığı paylaşım kısa bir zaman içinde çok sayıda etkileşim aldı.

Bununla birlikte, geçtiğimiz günlerde WhatsApp yeni getirdiği gizlilik politikasıyla tepki çekmişti ve uygulama marketlerinde verilerin gizliliğine ilişkin problemler oluşabileceğine düşünülen yeni sözleşme için kullanıcılar alternatif mesajlaşma platformlarına hızlı bir şekilde yönelmeye başlamıştı. Bu uygulamaların arasında Rusya merkezli Telegram uygulaması da bulunuyor.

Yorumlar (1)
sadin 3 yıl önce
Kesinlikle haklı