Rusya’dan tedirgin eden hamle! Bin kilometre uzaklıktaki hedef vuruldu

Rusya Savunma Bakanlığı, yüksek tahribat özelliğine sahip ‘Zirkon’ hipersonik seyir füzelerinin, bin kilometre uzaklıkta belirlenen hedefi başarıyla imha ettiğini duyurdu. 

DÜNYA 28.05.2022, 12:57 29.05.2022, 14:51
Rusya’dan tedirgin eden hamle! Bin kilometre uzaklıktaki hedef vuruldu

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üye olabilmek için girişimlerini hızlandırdığı bugünlerde Rusya’dan dikkat çeken bir füze denemesi geldi. Barents Denizi üzerinde ‘Zirkon’ adı verilen hipersonik seyir füzelerini test eden Rusya, bin kilometre uzaklıkta belirlenen hedefin başarıyla vurulduğunu açıkladı. 

“Bin kilometre uzaklıkta belirlenen hedef noktalar başarıyla imha edilmiştir”

Konuyla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Zirkon hipersonik seyir füzelerimiz, yaklaşık bin kilometre uzaklıkta belirlenen hedef noktaları başarıyla imha etmiştir. Barent Denizi üzerinde gerçekleştirilen füze denemesi, yeni silahların test aşamasına yönelik bir adımdır” ifadelerine yer verildi. 

“Zirkon seyir füzeleri şu an dünyada rakipsiz bir konumda”

Kısa süre önce Zirkon hipersonik seyir füzeleri hakkında açıklamalarda bulunan Rus lider Vladimir Putin, “Zirkon seyir füzeleri şu an dünyada rakipsiz bir konumda. Son teknoloji ile üretilen, binlerce kilometre ötedeki hedefleri imha edebilen olağanüstü bir caydırıcı güç. Bu tür caydırıcı özelliği üst düzeyde bulunan silahlara sahip olmak, ülkemizin ve halkımızın bağımsızlığı açısından hayati önem taşıyor. Seyir füzelerimiz üzerindeki denemelerimizi ilerleyen günlerde gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

Ses hızından 9 kat daha hızlı

Rusya, geçen sene de denizaltı ve savaş gemilerine seyir füzelerini yerleştirerek denemeler yapmıştı. Büyük bir tahribat gücüne sahip olan hipersonik silahlar, hedef aldığı noktada yıkıcı etki oluşturuyor. Ses hızından 9 kat daha hızlı ilerleyen hipersonik füzeler, yüksek düzeydeki manevra kabiliyeti ile de dikkat çekiyor. 

Yorumlar (0)