Rusya’dan gövde gösterisi: Balistik füze sistemini sergilediler

Ukrayna’nın çoğu kentinde şiddetli çatışmalar devam ederken, Rus ordusu İvonovo şehrinde balistik füze sisteminin sergilendiği ve bin askerin katıldığı dev bir tatbikat gerçekleştirdi.

DÜNYA 01.06.2022, 17:39
Rusya’dan gövde gösterisi: Balistik füze sistemini sergilediler

Ukrayna savaşı 100’üncü gününe yaklaşırken, Rusya’dan dikkat çekici bir hamle geldi. İvonovo kentinde askeri tatbikat düzenleyen Rus ordusu, ülkenin en önemli caydırıcı silahları arasında yer alan kıtalararası balistik füze sistemi ‘Yars’ı da görücüye çıkardı. Balistik füzelerin sergilendiği tatbikata Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri’ne bağlı bir birlik de katıldı. 

‘Yars’ füze sistemi de tatbikatta yer aldı

Tatbikat sonrası Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bir açıklama paylaşılarak, “Rusya Stratejik Füze Kuvvetleri’ne bağlı Teyskovo birliği, ‘Yars’ balistik füze sistemi eşliğinde İvonovo kentimizde muharebe devriye güzergâhlarında tatbikat geçişini tamamlamıştır” ifadelerine yer verildi.  

Tatbikatta gerçekleştirilen görevler tek tek sıralandı

Gerçekleştirilen tatbikatta 100’den fazla askeri araç da sergilendi. Bin askerin katıldığı tatbikat geçişine ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamada, “Gerçekleştirilen tatbikat çerçevesinde birlik askerimiz füze sistemlerini belirlenen noktalara taşıma, 100 kilometrelik yürüyüş yapma, askeri birimleri sahanın farklı bölümlerine yayma, mühendislik malzemelerini dağıtma ve savaş güvenliği için gerekli önlemleri alma konularında faaliyetler yürüttü” denildi. 

Yorumlar (0)