Rusya’dan Estonya’ya rest: 7 Şubat’a kadar süre verdi

Estonya ve Rusya arası ilişkiler maslahatgüzar seviyesine çekiliyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla beraber 7 Şubat gününe kadar Estonya Büyükelçisi’nin ülkeyi terk etmesi istendi.

DÜNYA 23.01.2023, 15:05 24.01.2023, 09:15
Rusya’dan Estonya’ya rest: 7 Şubat’a kadar süre verdi

Estonya ile diplomatik ilişkileri maslahatgüzar düzeyine indirme kararı verdiğini açıklayan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Estonya Büyükelçisi’nden, 7 Şubat’a kadar ülkeyi terk etmesini talep etti.

7 Şubat’a kadar tarih verildi

Edinilen bilgilere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan gerçekleştirilen bilgilendirmede, ülkede bulunan Estonya Büyükelçisi Margus Laidre’nin bakanlığa davet edildiği ve kendisine Estonya yönetiminin Rusya’ya yönelik eylemleriyle alakalı şekilde protesto iletildiği ifade edildi. Öte yandan Laidre’ye, ülkeyi 7 Şubat’a kadar terk etmesi için süre tanındığı aktarıldı.

Ne oldu?

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Estonya yönetimince Tallin’de bulunan Rusya Büyükelçiliği’nde çalışan sayısını azaltma yoluna gidilmiştir. Bu kadar düşmancadır. Bu, ülkeler arasında oluşturulan ilişkilerin tamamen çöktüğünü gözler önüne sermektedir. Estonya’nın aldığı bu karara yanıt olarak Rusya tarafından diplomatik ilişkileri maslahatgüzar düzeyine indirilmesi kararı verilmiştir. Estonya ile Rusya’nın ilişkilerinde gelinen bu durumda sorumluluk tamamen Estonya’ya aittir. Estonya idaresinin düşmanca hareketlerine yanıt vermeye devam edeceğiz"

Yorumlar (0)