Rusya’dan Donetsk’e yeni saldırı: Hepsi imha edildi

Donetsk bölgesine yönelik saldırılarına devam eden Rusya, yüksek hassasiyete sahip yeni nesil füzelerle bölgede yer alan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri komuta merkezlerinin imha edildiğini açıkladı.

DÜNYA 14.05.2022, 13:54 15.05.2022, 09:33
Rusya’dan Donetsk’e yeni saldırı: Hepsi imha edildi

Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmalar aylardır devam ederken, Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov’dan önemli bir açıklama geldi. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarında kilit rol oynayan yüksek hassasiyetli füzelerle Donetsk bölgesinin vurulduğunu duyuran Konaşenkov, “Bölgede Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne ait toplamda 2 mühimmat deposu ve 5 komuta merkezi başarıyla imha edildi” ifadelerini kullandı. 

“Bu bölgede bulunan Ukrayna askeri merkezleri hedef alındı”

Rus ordusunun Ukrayna’da başarılı faaliyetlerine devam ettiğini belirten Konaşenkov, “Yüksek hassasiyete sahip füzelerle havadan Donetsk bölgesine operasyon düzenlenmiştir. Bu bölgede bulunan Ukrayna askeri merkezleri hedef alındı. Spornoye ve Berestovoye köylerine yakın noktalarda yer alan toplam 2 mühimmat deposu ve 5 komuta merkezi, başarılı bir operasyonla imha edildi” şeklinde konuştu. 

“Operasyon çerçevesinde yaklaşık 100 milliyetçi asker ve 23 askeri araç etkisiz hale getirilmiştir”

Rus güçlerinin saldırıları sonucunda Ukrayna ordusunun ağır kayıplar verdiğini dile getiren Konaşenkov, “Operasyon çerçevesinde yaklaşık 100 milliyetçi asker ve 23 askeri araç etkisiz hale getirilmiştir” dedi. 

“Ukraynalı askerlerin ve askeri araçların bulunduğu 543 nokta yoğun şekilde vuruldu”

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne ait merkezi noktalara saldırıların süreceğini vurgulayan Konaşenkov, “Şu ana kadar askeri merkez konumunda bulunan 43 nokta vuruldu. Hava kuvvetlerimiz başarılı operasyonlarına devam ediyor. Füze ve topçu birliklerimiz ise operasyon çerçevesinde 18 nokta imha etti. Bunun yanı sıra Herson’da yer alan ve Ukraynalı askerlerin ve askeri araçların bulunduğu 543 nokta yoğun şekilde vuruldu” ifadelerini kullandı.  

Ukrayna’ya ait 13 insansız hava aracı vuruldu

Lugansk, Harkiv ve Donetsk bölgelerindeki son durum hakkında da bilgiler veren Konaşenkov, “Bu bölgelerde toplam 13 insansız hava aracı imha edilmiş durumda. Bunun yanı sıra Harkiv’de yer alan Snejkovka, İzyum ve Semenovka köylerinde çok namlulu roketatarlar vasıtayla ordumuza yönelik saldırı girişimi, roketlerin havada imha edilmesiyle sorunsuz bir şekilde sonuçlanmıştır” şeklinde konuştu.  

“Şu ana kadar Ukrayna ordusunun 165 uçağını imha ettik”

Ukrayna ordusunun savaşın ilk gününden bu yana ağır kayıplar verdiğini belirten Konaşenkov, “Şu ana kadar Ukrayna ordusunun 165 uçağını imha ettik. 125 helikopteri etkisiz hale getirdik. Bunun yanı sıra 858 insansız hava aracı ve 304 hava savunma füze sistemi de yok edildi. Ukrayna ordusunun bugüne kadar kaybettiği tank ve zırhlı araç sayısını 3 bin 51 olarak tespit ettik. 2 bin 898 adet özel askeri araç da imha edildi” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)