Rusya’dan Batı’ya gözdağı: Operasyonlar sürecek

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Savunma Bakanları Konseyi toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Batı’nın ülkemize karşı uyguladığı sert yaptırımlara rağmen Ukrayna’daki operasyonlarımız sürecek” dedi. 

DÜNYA 24.05.2022, 16:56 25.05.2022, 14:55
Rusya’dan Batı’ya gözdağı: Operasyonlar sürecek

Batılı ülkeler tarafından Rusya’ya yönelik haksız yaptırımlar uygulandığını dile getiren Sergey Şoygu, “Batı, Kiev yönetimine büyük bir silah desteği sağlıyor. Çok kapsamlı şekilde Ukrayna’nın mevcut hükümetini ayakta tutmaya çalışıyorlar. Ülkemize karşı için haksız bir tutum içerisindeler. Batı’nın ülkemize karşı uyguladığı sert yaptırımlara rağmen Ukrayna’daki operasyonlarımız sürecek. Belirlenen tüm hedeflerimize ulaşıncaya kadar geri adım atmayacağız” şeklinde konuştu.  

“Rusya, dost ülkelere her türlü desteği sunmaya hazırdır”

Yalnızca Rusya’ya değil, Rusya’nın müttefiklerine yönelik de bir dışlama politikasının benimsendiğini dile getiren Şoygu, “Rusya, dost ülkelere her türlü desteği sunmaya hazırdır. Bu zor süreçte kimseyi yalnız bırakmayız” dedi. 

“Şu an Ukrayna’daki yabancı asker sayısı 6 bin civarında”

Ukrayna’da binlerce yabancı asker bulunduğunu dile getiren Şoygu, “Şu an Ukrayna’daki yabancı asker sayısı 6 bin civarında. Bunlar paralı askerlik yapıyorlar. Özel askeri şirketler Ukrayna üzerinden faaliyet yürütmeye devam ediyor. Askeri personeller ve uzmanlar buraya yığılmış durumda” ifadelerini kullandı. Kiev hükümetinin büyük güç kaybettiğini dile getiren Şoygu, “Ukrayna ordusunun zor durumda olduğunu gören ve yenilgiden korkan Batılı devletler, Kiev’e hızlı bir şekilde ölümcül silahları sevk etmek için çalışmalar yürütüyor” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)