Rusya'da McDonald’s restoranları, yeni adı ve logosuyla yeniden açıldı

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'da faaliyetlerini durduran McDonald’s restoranları, bir Rus markası adı altında yeniden hizmete girdi. McDonald’s restoranlarının Rusya’daki yeni adı "Vkusno i toçka (Lezzetli ve nokta)" olarak değiştirilirken, restoranlardaki McDonald’s’a ürün adları ve McDonald’s logoları değiştirildi. Dün Rusya genelinde açılan yeni restoranlara gençlerin özellikle yoğun ilgi gösterdikleri ve uzun kuyruklar oluşturdukları görüldü.

DÜNYA 13.06.2022, 09:48 13.06.2022, 10:40
Rusya'da McDonald’s restoranları, yeni adı ve logosuyla yeniden açıldı

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’daki restoranlarını kapatan McDonalds’ın, Rusya’daki restoranlarının ismi ve logosu değiştirildi.

Rusya’da ilk McDonald's 1990'da açıldı

Rusya'daki ilk McDonald's, 1990 yılında Moskova'da bulunan Puşkin Meydanı'nda açılmıştı. Açılışta 40 bine yakın kişinin ziyaret ettiği şubenin önünde yüzlerce Rus, saatler boyunca kuyrukta beklemişti.

"Kapitalizmin zaferi"

Bu gelişme, Sovyetler Birliği karşısında kapitalizmin zaferinin sembollerinden olmuştu.

"Her şey lezzetli, logo fena değil"

McDonald's'ın, ülkedeki restoranlarının yeni bir marka ismi altında açılma kararını yorumlayan Elizaveta adlı Rus vatandaşı, yeni restoranların eski McDonald’s’a benzediğini söyleyerek “Tamamı kapanınca çok üzülmüştüm fakat şimdi patates kızartması yedim. Genel anlamada her şey lezzetli. Logoyu da beğendim, fena değil." şeklinde konuştu.

"Daha iyi bir isim olabilirdi"

Bir diğer Rus vatandaşı Olga ise; restoranın yeni ismini beğenmediğini söyleyerek "Daha iyi bir isim bulabilirlerdi. Logosu güzel, geri kalan her şey lezzetli." açıklamasını yaptı.

"Eski McDonalds'lara benziyor"

Yeni restoranların McDonald’s’ın eski oranda benzediğini ve bu sebeple memnuniyet duyduğunu belirten Georgy de genel olarak yeni restoranları beğendiğini aktardı.

Ukrayna'daki savaş sebebiyle kapatıldı

Rusya'da en popüler Batılı markalarından biri olarak bilinen ABD'li hızlı servis restoran zinciri McDonald's, ülkedeki restoranlarını mart ayında kapatmıştı.

8 Mart’ta bir açıklama yapan Şirketin Üst Yöneticisi Chris Kempczinski, Ukrayna'daki savaş sebebiyle bu kararı aldıklarını açıklamıştı.

19 Mayıs’ta McDonald's’tan gelen açıklamada da firmanın Rusya'daki bütün restoranlarını, gıda sektöründe faaliyetleri olan Aleksandr Govor isimli Rus iş insanına satılması için anlaşmaya sağlandığı kaydedilmişti.

Açıklamada, Rusya’nın Sibirya bölümünde 25 McDonald's işleten Govor'un, Rusya’daki 850 McDonald's restoranı almayı ve farklı bir isim altında bu restoranları işletmeyi kabul ettiği belirtilmişti.

Yorumlar (0)