Rusya: Yüzyılın Anlaşmasını inceliyoruz

Rusya, ABD Başkanı Donald Trump'ın, yanına sadece İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu alarak açıkladığı sözde Orta Doğu barış planını "incelemeye devam edecek".

DÜNYA 29.01.2020, 15:08
Rusya: Yüzyılın Anlaşmasını inceliyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Amerika Birleşik Devletleri'nin "Yüzyılın Anlaşması" ismi verilen 80 sayfalık sözde Orta Doğu barış planını "incelemeye" devam ettiklerini ifade derek, "Rusya, gerektiğinde Orta Doğu'da sürdürülebilir barışın sağlanması için her türlü çabayı gösterecek." diye konuştu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın başkenti Moskova'da, gazetecilere yaptığı açıklamada, Amerika'nın sunduğu teklifin, Filistin tarafından kesinlikle kabul edilmediğine vurgu yaptı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Bu bilgileri analiz etmeye ve Beyaz Saray yönetimi tarafından hazırlanan planı incelemeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Rusya'nın Orta Doğu meselesinin çözümü konusunda sorumlu ülke olduğunu vurgulayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rusya, gerektiğinde Orta Doğu'da sürdürülebilir barışın sağlanması için her türlü çabayı gösterecek." ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yarın görüşeceğini anımsattı.

Donald Trump'ın sözde barış planı 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna duyurmuştu.

Sözde barış planı kapsamında Kudüs'ün, İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden ABD Başkanı Donald Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu ileri sürmüştü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise planı "İsrail için çok büyük ve tarihi bir kazanım" diye nitelendirmişti.

Yorumlar (0)