Rusya'yı sarsacak haber

İngiltere Başbakanı, Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan askeri müdahalesinin akabinde Rus firmalarını, kuruluşlarını, bankalarını ve bireylerini hedef alan yeni ek yaptırım paketini açıkladı.

DÜNYA 24.02.2022, 21:47 25.02.2022, 13:52
Rusya'yı sarsacak haber

Johnson, parlamentoda gerçekleştirdiği konuşmada, Rusya'yı hedef alan yeni yaptırımları, "Onların gördüğü en ağır ve en büyük yaptırım paketi." olarak tanımladı.

Rusya lideri Putin'in, 'Ukraynalıların kanını ellerinden hiçbir zaman temizleyemeyeceğini' dile getiren Johnson, Rus liderin, tarihin ve dünyanın gözünde 'mahkum' olacağını ifade etti.

Johnson, getirecekleri yaptırımlarının, bütün büyük Rus bankalarını, 5 oligarkı ve 100'ü aşkın kişi ve firmayı hedef alacağını belirtti.

Ülkesinin önümüzdeki hafta bütün büyük Rus bankalarının varlığını donduracağına işaret eden Johnson, VTB Bank'ın ise 'ivedilikle' bütün varlıklarının dondurulacağını vurguladı.

Johnson, Rus havayolu firması Aeroflot'un çalışmalarına son verileceğini de bildirdi.

Belarus da nasibini aldı

Söz konusu yaptırımların, Rusların, İngiltere pazarında finansman elde etmesini veyahut borçlanmasını önleyeceğini söyleyen Johnson, işgaldeki rolü sebebiyle Belarus'a da ekonomik yaptırımlar getireceklerini dile getirdi.

Johnson, bahse konu yaptırımların, 'ülkedeki Rus oligarkların gizlenecek hiçbir yeri olmadığı' manasına geleceğinin altını çizerek, Rus halkının ülkemizdeki banka hesaplarına yatırabilecekleri meblağın da limitli olacağını ifade etti.

İngiltere Başbakanı, "Rusya'yı global ekonomide sıkıştırmak için çaba sarf etmeyi sürdüreceğiz." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)