Rusya'ya karşı Gürcistan'da cephe mi açılacak?

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, ülkelerinde Rusya'ya karşı yeni bir cephe açılıp açılmayacağına ilişkin sorulara yanıt verdi.

DÜNYA 13.05.2022, 18:10 15.05.2022, 09:24 Hakan Öksüz
Rusya'ya karşı Gürcistan'da cephe mi açılacak?

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat'ta patlak veren savaş tüm şiddetiyle sürüyor. Rusya, Ukrayna'nın doğu bölgelerinde çatışmanın şiddetini artırdı. Donbas bölgesi üzerinden iki ülke arasındaki hakimiyet mücadelesi devam ediyor. Bir taraftan da savaşa yeni cepheler eklenip eklenmeyeceği merak ediliyor.

Bir süredir Rusya'ya karşı Gürcistan'da yeni bir cephe açılacağına ilişkin iddialar ortaya atılıyordu. İddialara yanıt, Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili'den geldi. Rusya'ya karşı Gürcistan'da yeni bir cephenin açılmayacağını belirten Garibaşvili, "Burada yeni bir savaşın yaşanmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

"Burada savaş değil, kalkınma sürecindeyiz"

Gürcistan olarak son 30 yılda Rusya ile 3 defa savaşa girdiklerini hatırlatan Garibaşvili, "2008 yılında Rusya bizi işgal etti. Güney Osetya Savaşı, binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Rusya'nın işgali halen daha devam ediyor. Rusya'nın faaliyetlerine yönelik son derece titiz bir politika izliyoruz. Ülkeyi yeniden inşa etme sürecindeyiz. Barışı devam ettirmek istiyoruz, savaşı değil." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)