Rusya'ya G-7 darbesi! ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar...

ABD yönetimi, Rusya'nın büyük bankalarından Gazprombank'ın 27 ve Sberbank'ın 8 yönetim kurulu üyesi ile devlete ait olduğu belirlenen 3 TV kanalına yaptırım kararı aldı.

DÜNYA 09.05.2022, 08:33 09.05.2022, 14:17
Rusya'ya G-7 darbesi! ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar...

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin de katılımıyla G7 liderlerinin çevrim içi bir şekilde düzenledikleri zirveden sonra ABD'den Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararları geldi.

Rusya'nın en büyük bankası yaptırım listesinde

ABD Hazine Bakanlığından gelen açıklamada, Rusya'nın savaş kabiliyeti için büyük önem taşıyan kişi ve kuruluşların yaptırımlara dahil edildiği aktarıldı.

Açıklamada, Rusya'nın en büyük iki bankasının yönetim kurulu üyeleri, Rus devlet bankası ve 10 kuruluşu, devlete ait 3 TV kanalı ve devlet destekli bir silah üreticisinin bunlar arasında yer aldığı bildirildi.

Bu çerçevede, Rusya'nın en büyük bankası olarak bilinen Sberbank'ın 8 yönetim kurulu üyesinin yaptırımlara dahil edildiği aktarılan açıklamada, Rusya’nın önemli bankalarından biri olan Gazprombank'ın da 27 yönetim kurulu üyesinin yaptırımlar kapsamına alındığı ifade edildi.

Öte yandan açıklamada, devlete bağlı olan Moskova Sanayi Bankası ve 10 iştirakine de yaptırım kararı alındığı bildirildi.

3 Rus kanalına yaptırım!

Rusya'nın istihbarat ve askeri servislerine tedarik sunan savunma şirketi Promtekhnologiya'nın da yaptırımlar kapsamına alındığı ifade edilen açıklamada, Rusya'nın 3 TV kanalının da yaptırımlara eklendiği belirtildi.

Açıklamada, Rus seçkinlerince yaptırımlardan kaçınmak amacıyla kullanılan hizmetlere erişimi engellemek adına harekete geçildiği, ABD’lilerin Ruslara danışmanlık ve muhasebe hizmetleri vermesinin yasaklandığı bildirildi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rus ekonomisini ve Ukrayna'ya saldırıları düzenlemek için ihtiyaç duyduğu teknolojiler ve hizmetlere erişimini kısıtlamaya devam ettiklerini açıkladı.

Yorumlar (0)