Rusya'ya askeri destek sunanlar, ABD'nin yakın takibinde!

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'ya sanayi-askeri alanda destek veren kişiler ve grupların da yaptırım listesine alınabileceğini duyurdu. 33 ülkenin maliye bakanlarının buluştuğu toplantıda Rusya'nın, uygulanan yaptırımları delmesinin engellenmesi konusunda mutabık kalındığı kaydedildi.

DÜNYA 14.10.2022, 23:41 15.10.2022, 18:29 Hakan Öksüz
Rusya'ya askeri destek sunanlar, ABD'nin yakın takibinde!

Şubat ayında Ukrayna'ya savaş açan Rusya, önceki haftalarda ülkenin 4 bölgesini ilhak ettiğini duyurdu. Rusya'nın ilhak duyurusu, uluslararası kamuoyunun tepkisini çekti. Savaşın seyrini değiştiren ilhak kararı; Türkiye, ABD ve Avrupa ülkelerinin tepkisini çekti. Batılı ülkeler, Ukrayna'nın yaklaşık yüzde 15'ini topraklarına katan Rusya'ya yönelik yeni yaptırım hazırlıklarına girişti.

33 ülkenin maliye bakanları buluştu

Rusya'ya mühimmat gönderen ülkeleri yakın takibe alan ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımların Rus sanayisi üzerindeki etkilerini görüşmek için 33 ülkenin maliye bakanlarının bir toplantıda buluştuğunu kaydetti. Toplantıda yer alan yetkililerin, "yaptırımların devam etmesi ve Rusya'nın bu yaptırımları delmesinin engellenmesi" konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Yeni yaptırımlar gündeme gelebilir

Toplantıya katılan üst düzey yetkililerin, Rusya'ya yönelik uygulanabilecek yeni yaptırımları da gündemlerine aldığı kaydedildi. Açıklamada Bakanlığa bağlı Sanayi ve Güvenlik Bürosu ile Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi tarafından hazırlanan bir raporla ilgili detaylar da yer verildi. Rusya'ya sanayi-askeri alanda destek veren kişiler (ABD vatandaşları hariç), şirketler ve paramiliter grupların da yaptırım listesine eklenebileceği ifade edildi.

Yorumlar (0)