Rusya ve Ukrayna arasında en büyük esir takası gerçekleşti

Ukrayna ve Rusya arasında şu ana kadarki en büyük esir takası gerçekleştirildiği açıklandı. Yapılan açıklamada, 144 Ukraynalı'nın serbest kaldığı aktarıldı.

DÜNYA 30.06.2022, 08:43 30.06.2022, 12:55
Rusya ve Ukrayna arasında en büyük esir takası gerçekleşti

24 Şubat’ta Rusya’nın, Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırıları sürerken, iki taraftan da çok sayıda askerin esir düşmesiyle birlikte yeni asker takaslarının yapıldığı haberleri çıktı.

“İşgalin başından beri en büyük takas”

Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan gelen açıklamada, Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın başlamasından beri en büyük esir takasının yapıldığı aktarılarak, Azov Taburu’ndan birtakım askerlerin esirler arasında bulunduğu dile getirildi.

Açıklamada, “Esir olarak tutulan 144 Ukrayna savunucusu serbest kaldı. Bu, Rus işgal saldırısının başından beri en büyük takas” sözlerine yer verildi. Takas edilen 144 esirden 95’inin, Mariupol şehrinde bulunan Azovstal isimli fabrikada esir düşen Ukraynalılar olduğu ifade edilen açıklamada, 43’ünün de Azov Taburu’ndan askerler olduğu dile getirildi. Rusya’dan esir takasıyla teslim alınanlar arasında, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden 58, Ulusal Muhafızdan 59, Sınır Muhafızından 17 çalışanın olduğu aktarılırken, 1’inin polis ve 9’unun bölgesel savunma çalışanı olduğu dile getirildi.

"Çalışmalar devam ediyor"

Teslim edilen esirlerle ilgili Ukrayna Savunma Bakanlığı, “Serbest bırakılan askerlerin en küçüğü 19, en büyüğü 65 yaşındadır. 69’u astsubay, 23’ü subaydır. Serbest kalan Ukraynalıların büyük bir bölümün ateşli silah, yanıklar, kırıklar, patlayıcı ve şarapnel yaralanmaları bulunmaktadır. Bunların tamamı uygun acil psikolojik destek ve tıbbi müdahale almaktadır. Ukrayna Savaş Esirleri Koordinasyon Karargahı bütün savaş esirlerinin dönmeleri amacıyla çalışmalarını devam ettiriyor” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)