Rusya-Ukrayna krizinde yeni gelişme! Beyaz Saray duyurdu, Putin ve Biden anlaştı

Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen açıklamada, Rus lider Putin ile ABD Başkanı Biden’ın Ukrayna meselesine ilişkin zirve için prensipte anlaştığı kaydedildi. Beyaz Saray'dan da görüşmeye ilişkin resmi açıklama gelirken Putin-Biden zirvesinin kapsamı, iki devletin dışişleri bakanlarınca belirlenecek. Putin-Biden zirvesi, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeme koşuluna bağlandı.

DÜNYA 21.02.2022, 10:03 21.02.2022, 10:09
Rusya-Ukrayna krizinde yeni gelişme! Beyaz Saray duyurdu, Putin ve Biden anlaştı

ABD Başkanı Biden ve Rusya lideri Putin, Ukrayna krizini konuşmak için prensipte anlaşmaya vardı. Söz konusu karar Fransa lideri Macron'un yoğun diplomasi trafiğinden sonra geldi.

ABD ve Rusya, Ukrayna zirvesinde

Zirvenin içeriği ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Rus Dışişleri Bakanı Lavrov tarafından belirlenecek. Zirve sadece Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmemesi durumunda gerçekleşecek.

Beyaz Saray’dan onay geldi

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Ukrayna krizi devam ederken diplomatik sürece ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamasında, Ukrayna'ya ilişkin bir işgal durumunun yaşanmaması adına ABD'nin bütün diplomatik süreçleri uygulayacağına dikkat çeken Psaki, Dışişleri Bakanı Blinken ile Rus mevkidaşı Lavrov'un bu hafta içi görüşmesinin planlandığını anımsattı.

Psaki, "Bir işgal durumu olmadığı takdirde Başkan Biden, prensipte Putin'le buluşmayı kabul etti." sözlerini kullandı.

Krizin diplomatik yollarla çözülmesi için daima hazır olduklarını belirten Beyaz Saray Sözcüsü, Rusya'nın işgal konusunda adım atması halinde ağır ve hızlı yaptırımlar uygulayacaklarını sözlerine ekledi. Ayrıca Psaki, Moskova'nın kapsamlı bir saldırı için hazırlıklara devam ettiğini de aktardı

Yorumlar (0)