Rusya, Türkiye'ye uçuş yasağını uzattı

Rusya COVID-19 ile Mücadele Merkezi, ülkemiz ve Tanzanya'ya uçuş yasağının 21 Haziran tarihine dek uzatıldığını açıkladı.

DÜNYA 31.05.2021, 23:54 01.06.2021, 17:38
Rusya, Türkiye'ye uçuş yasağını uzattı

Rusya COVID-19 ile Mücadele Merkezi, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını sebebi ile Tanzanya ve Türkiye'ye uçuş yasağının uzatıldığını duyurdu.

21 Haziran'a uzatıldı

Gerçekleştirilen açıklamada, "Tanzanya ve Türkiye'deki ağır epidemiyolojik durum dikkate alınarak halihazırdaki uçuş sınırlamalarını 21 Haziran tarihine dek uzatma yönünde karar alındı." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu açıklamada, epidemiyolojik durumun düzeldiği İngiltere'ye yönelik uçuş kısıtlamasının 2 Haziran tarihinden itibaren kalkacağı belirtilirken, Londra-Moskova düzenli seferlerin haftada 3 defa olmak kaydıyla yeniden yapılacağı aktarıldı.

8 ülkeye uçuşlar açılıyor

Diğer yandan, 10 Haziran tarihinden başlayarak Avusturya, Fas, Hırvatistan, Macaristan, Mauritius, Lübnan ve Lüksemburg'a düzenli seferlerin, Arnavutluk'a da charter uçuşların tekrar başlatılacağı ifade edilen açıklamada; Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Katar, Mısır, Özbekistan, Sırbistan, Tacikistan ve Yunanistan'a sefer sayılarının artırılacağı bilgi de paylaşıldı.

Bununla beraber, Münih-Moskova seferlerinin de tekrar başlayacağı belirtildi.

Yorumlar (0)