Rusya, Suriyelilerin yeni yılını havai saldırılarla (!) kutladı

Dünyanın dört bir tarafında yeni yıla barış dilekleriyle girilirken Suriye'de 2020'nin ilk dakikasında kan döküldü. Suriyelilerin katili Beşşar Esed rejimine destek vererek büyük cinayete ortak olan Rusya, yeni yılın daha ilk dakikasında İdlib'e çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi.

DÜNYA 01.01.2020, 09:26 01.01.2020, 10:32
Rusya, Suriyelilerin yeni yılını havai saldırılarla (!) kutladı

Beşşar Esed rejimi destekçisi Rusya'ya ait savaş uçakları İdlib şehir merkezine yeni yılın daha ilk dakikasından itibaren şiddetli hava saldırıları düzenledi.

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaş jetleri, İdlib şehir merkezi ile Kefer Secne köyüne gece yarısından itibaren 10'dan fazla hava saldırısı gerçekleştirdi.

İdlib'e şiddetli saldırılar devam ederken, şehirde siren sesi duyuldu. 

Bu arada, Beşşar Esed rejimi de yeni yılın ilk dakikalarından itibaren Bidame beldesine top, havan ve roket gibi karadan karaya atış yaparak silahlarla saldırdı.

Saldırılar sonrası ölü ve yaralı sayısına ilişkin henüz bilgi bulunmuyor.

İdlib'de son durum

Beşşar Esed rejimi ve destekçisi Rusya ile İran, İdlib'in güneydoğusunda 20 Aralık'ta başlattıkları kara operasyonunu da sürdürüyor. Beşşar Esed rejimi, Rusya ile İran'ın desteğiyle 40 yerleşimi ele geçirmişti. Daha sonra muhaliflerin başlattığı karşı koyma operasyonunda 7 yerleşimi geri kaybederek, ele geçirdiği yerleşimlerin sayısı 33'e düşmüştü.

Diğer taraftan, kasım ayı başından bu yana yerinden edilen sivil sayısı 284 bini geçti..

Siviller, nispeten daha güvenli gördükleri Suriye-Türkiye sınırı hattındaki kamplara, Zeytin Dalı Harekatı ve Fırat Kalkanı Harekatı ile terörden arındırılan bölgelere akın ediyor.

Yorumlar (0)