Rusya, Suriye'deki varlığını güçlendiriyor

Rusya, Suriye'nin kuzeyinde 3 noktayı daha kontrol altına aldı. 

DÜNYA 02.12.2019, 16:25 02.12.2019, 16:33
Rusya, Suriye'deki varlığını güçlendiriyor

Suriye'deki askeri varlığını kuvvetlendirmeyi amaçlayan Rusya, Haseke'nin YPG/PKK işgali altında bulunan Amude ilçesindeki bir noktaya konuşlandı.

Kamışlı şehrinin batısında kalan ve Türkiye sınırına yakınlığıyla dikkat çeken Amude'de Barış Pınarı Harekâtı sonrası Türkiye ve Rusya ortak devriyeler gerçekleştiriyordu.

Amude'nin ardından Silolar Bölgesi

Rusya, Amude'den sonra Kobani kentinin güneydoğusunda bulunan Ayn İsa beldesinin Silolar Bölgesi'ne de konuşlandı. Rusya'nın ardından Suriye rejim güçleri de aynı bölgeye geldi.

Geçtiğimiz hafta da İzaa'yı kontrol altına almış

Rusya aynı zamanda Kobani'nin kuzeybatısında bulunan İzaa noktasına da asker yerleştirdi. Bu hamlenin geçtiğimiz hafta gerçekleştirildiği öğrenildi.

Rusya, ABD'nin çekildiği yerlere girmişti

ABD, bölgeden çekilmeye karar verdiğini açıkladıktan sonra bölgedeki petrol kaynaklarını korumaya karar vermiş ve askerlerini bu bölgelere yönlendirmişti. Rusya, ABD'nin askerlerini çektiği Sırrin, Ayn İsa ve Saidiye ilçelerine konuşlandı.

Rus askerleri geçtiğimiz haftalarda Tişrin Barajı'na ve Kamışlı Havaalanı'na da yerleşmiş ve havaalanındaki kontrolünü genişletecek adımlar atmıştı.

Yorumlar (0)