Rusya şeker ve tahıl ihracatını yasakladı

Rusya, üçüncü ülkelere şeker kamışı ve beyaz şeker ihracatını, AEB ülkelerine ise tahıl ihracatını geçici bir süreliğine yasakladı.

DÜNYA 15.03.2022, 01:32 16.03.2022, 08:56
Rusya şeker ve tahıl ihracatını yasakladı

Rusya, AEB (Avrasya Ekonomik Birliği) ülkelerine tahıl, üçüncü ülkelere de şeker kamışı ve beyaz şeker ihracatının geçici bir süreliğine yasaklandığını açıkladı.

Yaz aylarına kadar yasaklandı

Rus hükümeti tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, iç piyasanın korunması amacıyla birtakım ürünlerin ihracatının durdurulması yönünde karar verildiği kaydedildi.

Söz konusu açıklamada, "AEB ülkelerine önümüzdeki 30 Haziran tarihine dek tahıl, üçüncü ülkelere de şeker kamışı ve beyaz şeker ihracatı önümüzdeki 31 Ağustos tarihine dek geçici bir süreliğine yasaklanmıştır. Bahse konu ürünlerin ihracatı, insani yardım dahil olmak üzere belirli şartlar çerçevesinde yine de yapılabilecektir." denildi. 

Kiralanan uçaklara da el konulmuştu

Rusya, uluslararası ekonomik yaptırımlara cevap verme yoluna gitti. Önce tüm borçlarını hızla değer kaybeden ruble ile ödemeye karar veren Rusya, şimdi de kiralanan yabancı uçaklara el koydu. Yabancı uçaklar, Rus hava yolu firmalarının malı olarak tescil edilecek.

Yorumlar (0)