Rusya saldırıda, Ukrayna direniyor! Siviller mahsur kaldı!

Edinilen bilgilere göre Rus ordusu, çatışmaların şiddetlendiği Severodonetsk kentinin yüzde 80'inde kontrolü sağladı. Kentte bulunan "Azot" isimli kimya fabrikasında 40'ı çocuk olmak üzere 500 sivil mahsur kaldı. Luhansk Bölge Valisi Serhiy Hayday, "Buradaki sivillerin psikolojisi tamamen çöktü. Kente giriş imkânsız." dedi. İşte bölgedeki son durum...

DÜNYA 15.06.2022, 14:55 15.06.2022, 17:40 Hakan Öksüz
Rusya saldırıda, Ukrayna direniyor! Siviller mahsur kaldı!

Rus ordusunun bombardımanıyla 24 Şubat'ta patlak veren savaş, Ukrayna'nın doğu bölgelerinde şiddetlendi. Ülkenin doğusundaki bölgeleri ele geçirmeye çalışan Rusya, Severodonetsk kentinin büyük kısmında hakimiyet sağladı. Gelen bilgilere göre kentin yaklaşık yüzde 80'i, Rus ordusunun eline geçti.

Savaşın en yoğun olduğu Severodonetsk kentinin küçük bir kısmında direnişe devam eden Ukrayna ordusu, Rusya'ya en fazla zararı vermeden bölgeden ayrılmak istemiyor. Rus ordusu, bir taraftan da Luhansk ile Donetsk bölgelerinin birleşiminden oluşan Donbas'ı ele geçirmeye çalışıyor.

500 kişi fabrikada mahsur!

Edinilen bilgilere göre Ukrayna askerlerinin savunduğu Severodonetsk kentindeki "Azot" isimli kimya fabrikasında mahsur kalan siviller, savaşın en şiddetli yönüne şahit oluyor. Fabrikada siviller ve bazı yaralı askerle birlikte toplamda 500 kişinin bulunduğu belirtiliyor. Fabrikada mahsur kalanların bölgeden çıkarılması için "insani koridor" planlaması yapılıyor.

Luhansk Bölge Valisi Hayday: Kente giriş imkânsız!

Luhansk Bölge Valisi Serhiy Hayday, Severodonetsk kentinde yaşanan çatışmalara ilişkin bilgi verdi. Rus ordusunun, bölgeye iki tabur taktik grubu daha gönderdiğini kaydeden Hayday, "Kentteki fabrikada 500 kişi mahsur kaldı, bunlardan 40'ı çocuk. Rus bombardımanı çok güçlü. Buradaki sivillerin psikolojisi tamamen çöktü. Kente giriş imkânsız. Yollar ve köprüler kapanmış durumda. Bölgeye insani yardım göndermek çok zor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ukraynalı askerlere "teslim olun" çağrısında bulunan Albay General Mikhail Mizintsev'in, "Saat 08.00'den önce teslim olan her sivil, serbest bırakılacak. Öncelikle silah bırakmaları gerekiyor." dediği belirtildi.

Yorumlar (0)