Rusya: S-500'i test etmedik!

Rusya Savunma Bakanlığı, S-500 hava savunma sisteminin Suriye'de test edildiğine dair haberleri yalanladı. Bakanlık yetkilileri, söz konusu sistemi Suriye topraklarında test etmek için herhangi bir gereklilik oluşmadığını bildirdi.

DÜNYA 02.10.2019, 15:29 02.10.2019, 15:34
Rusya: S-500'i test etmedik!

Rus İzvestiya gazetesinin ulaştığı Rus Savunma Bakanlığı yetkilileri, şunları söyledi:

"S-500, uzun menziller söz konusu olduğunda balistik ve aerodinamik nesnelerin önünü kesmek için geliştirilmiş bir sistem. Dolayısıyla hayır, Suriye topraklarında söz konusu hava savunma sistemini test etmek, dahası kullanmak için herhangi bir gereklilik oluşmadı."

Bakanlık yetkilileri, şöyle devam etti:

"Kaldı ki (Suriye'deki Rus üsleri) Tartus ve Hmeymim, havadan gelebilecek saldırılara karşı yenilenmiş S-400, Pantsir-S ve TOP-M2 sistemleriyle korunmakta. Söz konusu sistemler, saldırılar hangi yönden ya da hangi hızla gelirse gelsinler bunları durdurabilecek kabiliyette."

Ne olmuştu?

İzvestiya gazetesi, daha önce yine Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, S-500 sisteminin Suriye'de denenmiş silahlardan biri olduğu iddiasında bulunmuştu. Haberde, S-500 hava savunma füze sisteminin testleri esnasında birtakım arızalar meydana gelse de bu problemlerin hızlı bir şekilde çözüldüğü belirtilmişti.

S-500 sistemlerinin geliştirilme aşaması henüz tamamlanmadı. Türkiye'ye teslimatı devam eden Rus savunma sistemi S-400'ün bir üst modeli olan S-500 sisteminin, 2020 yılından önce Rus ordusunun kullanımına girmesi beklenmiyor.

Yorumlar (0)