Rusya S-400'lerin teslimatına başlayacak

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, "S-400’lerin ilk teslimatları kısa bir süre içerisinde başlayacak." dedi.

DÜNYA 25.06.2019, 11:07
Rusya S-400'lerin teslimatına başlayacak

Türkiye ve Rusya arasındaki askeri-teknik alanda iş birliğinin olumlu yönde ilerlediğini belirten Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, “Türkiye S-400’lerin alımı konusunda sağlam ve tavizsiz bir duruş sergiliyor. S-400’lerin ilk teslimatları kısa bir süre içerisinde başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Rus haber ajansı İnterfaks’a açıklamalarda bulunan Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, çok sayıda yabancı ülkenin S-400’lere ilgi duyduğunu dile getirdi.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Çin’in satın aldığı S-400’lerin teslimatına bir süre önce başlandığını hatırlatarak, “Çin’le yapılan sözleşme 2015 yılının Nisan ayında imzalanmıştı ancak ayrıntıları açıklanmamıştı. Teslimat sözleşmede belirtilen takvime sadık kalınarak tamamlanacak.” şeklinde konuştu.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Türkiye’nin S-400 alım sürecine ilişkin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından yapılan baskıya ilişkin görüşlerini açıkladı. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, “Türkiye S-400’lerin alımı konusunda sağlam ve tavizsiz bir duruş sergiliyor.” ifadelerini kullandı.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, S-400’lerin teslimatı konusunda gerekli tüm kararların alındığını belirterek, “S-400’lerin Türkiye’ye ilk teslimatları kısa bir süre içerisinde başlayacak. Türkiye ve Rusya arasındaki askeri-teknik alanda iş birliği ve uygulanması olumlu yönde ilerliyor ve gerçekleşmeleri için çaba sarf ediyoruz.” diye konuştu.

Dün açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Amerika Birleşik Devletlerinden hangi açıklama gelirse gelsin, biz S-400'ü aldık.” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)