Rusya 'S-400' için yüzde 99 hazır

Rusya devlet savunma sanayisi şirketi Rosoboronexport'un Başkanı Miheyev, S-400 hava savunma sisteminin Türkiye’ye ilk teslimatı için yüzde 99 hazır olduklarını açıkladı.

DÜNYA 26.06.2019, 16:00 26.06.2019, 16:04
Rusya 'S-400' için yüzde 99 hazır

Rusya devlet savunma sanayisi şirketi Rosoboronexport'un Başkanı Aleksandr Miheyev, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, silah ihracatında ödemelere ilişkin bu yıl yeniden yapılandırmaya gittiklerini duyurdu. 

Ödemelerde ulusal para birimlerini kullanmaya başladıklarına dikkat çeken Miheyev, “SWIFT ödeme sistemini ve dolar kullanımını bırakarak, ulusal para birimlerini kullanmaya başladık. Bu nedenle sözleşmelerin gerçekleştirilmesi biraz düştü. Bu yıl yaklaşık 13 milyar dolarlık gelir bekliyoruz.” dedi.

"Teslimat rekor sürede tamamlanacak"

Türkiye’nin aldığı S-400 hava savunma sisteminin teslimatına da değinen Miheyev, “İlk teslimata yüzde 99 hazırız. Temmuzda ilk teslimat başlayacak, şu anda lojistikle ilgili kısımları tamamlıyoruz. Üretimdeki zorluklar açısından teslimat rekor sürede tamamlanacak.” ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada, S-400’lerin gelecek aydan itibaren teslim alınacağını duyurarak, S-400 meselesinin doğrudan egemenlik haklarıyla ilgili bir mesele olduğunu ve bundan geri adım atılmayacağını belirtmişti. 

Rusya devlet savunma sanayisi şirketi Rosteh’in alt kuruluşu Rosoboronexport, Rus devleti tarafından askeri teçhizat ve silah ihracatı yapma hakkına sahip tek şirket olarak biliniyor. 

Yorumlar (0)