Rusya, PKK'ya karşı 250 asker gönderdi!

Suriye'nin Kamışlı kentinde Esed güçleri ile YPG-PKK çatışıyor. Rusya, PKK'ya karşı 250 asker gönderirken, Hizbullah da 150 militan yolladı.

DÜNYA 01.02.2021, 15:36
Rusya, PKK'ya karşı 250 asker gönderdi!

Beşşar Esed rejimi güçlerinin, bölücü terör örgütü YPG/PKK ile sert çatışma yaşadığı Kamışlı şehrine Rusya tarafından takviye olarak 250 asker gönderilirken, Hizbullah tarafından ise 150 militan yolladı.

Asker ve militanlar Esed rejimi karargâhına yerleşti

Beşşar Esed rejimi ile YPG/PKK terör örgütü Kamışlı kentinde çatışıyor. Kamışlı kentinde havalimanı bulunduran Rusya, son 10 gün içinde 250 asker takviyesi yapmış durumda. Hizbullah'ın İran'dan gönderdiği 150 militan da bölgeye intikal etti ve Rus askerleriyle birlikte Kamışlı'daki Esed rejimi karargâhına yerleştirildi.

Öte yandan Beşşar Esed rejimi ordusu, kendisine ölümüne biat eden Şebbiha milislerini ağır silahlarla donatmaya başladı.

PKK ablukası devam ediyor

YPG/PKK bölücü terör örgütü, Haseke kenti ve Kamışlı kentinde Esed rejimine ait askerî güvenlik noktalarına yönelik ablukasını sürdürüyor.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Haseke kentinde Beşşar Esed rejimi ile YPG/PKK bölücü terör örgütü arasında dün çatışma çıkmış ve bir rejim askeri ölmüştü.

PYD/PKK terör örgütü, uzun süredir abluka altında tuttuğu ve yiyecek sokulmasına dahi izin vermediği Haseke kentinde rejim güçlerini sıkıştırmış ve bölgeden çıkmalarını istemişti. Araya giren Rusya ise PYD/PKK'dan 1 hafta daha süre vermesini istemişti.

Yorumlar (0)