Rusya, PKK'dan süre talep etti!

Rusya, Beşşar Esed rejimi için YPG/PKK terör örgütünden süre istedi.

DÜNYA 21.01.2021, 16:29 22.01.2021, 16:17
Rusya, PKK'dan süre talep etti!

Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Haseke kentinde, Rusya, PKK/YPG ile Esed rejimi arasında yaşanan sorunun çözümü için, Esed rejimi adına YPG/PKK terör örgütünden 1 hafta daha zaman verilmesini istedi.

Rusya, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Kamışlı ilçesinde, 8 Ocak 2021 tarihinden bu tarafa karşılıklı çatışmaların ve tutuklamaların yaşandığı Esed rejimi ile YPG/PKK arasında ara buluculuğu sürdürüyor.

YPG/PKK terör örgütü, Haseke vilayetinin tamamından çıkması için Beşşar Esed rejimine 20 Ocak 2021 tarihine kadar mühlet vermişti. Sürenin dolması sonrası Kamışlı ilçesinde yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine Rusya devreye girerek, Esed rejimi adına, terör örgütü YPG/PKK'dan 1 hafta ek süre talep etti.

Rusya'nın talep ettiği 1 haftalık sürede, hem Esed rejimini hem de terör örgütü PKK/YPG'yi razı edecek biçimde teklif getireceği sözünü verdiği kaydedildi.

Ne olmuştu?

YPG/PKK terör örgütü, Beşşar Esed rejimine ait çok sayıda askeri noktayı kontrolüne geçirmiş, "Güvenlik Karesi" diye adlandırılan Haseke kent merkezi ve Kamışlı ilçe merkezindeki tüm askerî bölgeleri kuşatma altına almıştı.

Önceki günlerde ise, Rusya kontrolünde, Beşşar Esed rejimi güçleri ile YPG/PKK terör örgütü arasında görüşmeler başlamıştı.

İki taraf arasındaki görüşmelerde, Beşşar Esed rejimi güçlerinin Haseke kentinden çekilmesi konusunda terör örgütü YPG/PKK ısrarcı davranmış, Beşşar Esed rejimini, çekilmemesi durumunda "zor kullanma" ile tehdit etmişti.

Terör örgütü YPG/PKK, 8 Ocak 2021 tarihinde Kamışlı'da, 16 Ocak 2021 tarihinde de Haseke kentinde Beşşar Esed rejimine ait olan ve "Güvenlik Karesi" diye isimlendirilen askeri bölgeleri de ablukası altına almıştı.

Haseke kentinde son durum

Haseke kenti genelinde bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin işgali devam ederken; Haseke merkezinde yer alan "Güvenlik Karesi" bölgesi, Kevkep Dağı ve 156. Tugay Beşşar Esed rejimi güçleri tarafından kontrol ediliyor.

Kamışlı ilçe merkezinde Beşşar Esed rejimi güçlerine ait bir havaalanı, bir askeri tugay ve bir "Güvenlik Karesi" ismi verilen bölge bulunuyor. 

Haseke vilayetindeki bazı devlet kurumları ise Beşşar Esed rejimi tarafından çalıştırılıyor.

Yorumlar (0)