Rusya'nın Ukrayna hamlesinin ardından ABD'den yaptırım kararı

Beyaz Saray, Başkan Biden'ın, Rusya'nın resmen tanıdığını açıkladığı sözde Luhansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri ile ABD'li kurum ve kişilerin bütün finansal ve ticari ilişkilerini yasaklayan bir kararname imzalayacağını duyurdu.

DÜNYA 22.02.2022, 00:27
Rusya'nın Ukrayna hamlesinin ardından ABD'den yaptırım kararı

Sözcü Jen Psaki, Rusya Devlet Başkanı Putin'in son kararına dair yazılı bir açıklamada bulundu.

Psaki, söz konusu açıklamada, Rusya'dan bu yönde bir adımı beklediklerini belirterek, "Joe Biden, (Moskova yönetiminin bağımsızlığını tanıdığı) sözde Luhansk ve Donetsk halk cumhuriyetleri ile ABD'li bireylerin finansal işlem, ticari işlem ve yeni yatırım yapmalarını engelleyen bir Başkanlık Kararnamesi'ne imza atacak." ifadelerine yer verdi.

"Luhansk ve Donetsk ile ticari işlem yapan herkes etkilenebilir"

Bahse konu kararnameyle birlikte Ukrayna'nın bu iki bölgesinde ticari herhangi bir işlem gerçekleştirmeye çalışanların yaptırıma tabi tutulabileceğini de kaydeden Psaki, detayları ABD Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı'nın açıklayacağını belirtti.

Psaki, söz konusu kararnamenin Moskova yönetiminin Ukrayna'yı işgal etmesi halinde uygulamaya konulacak diğer yaptırımlardan farklı olduğunun altını çizdi.

Putin, ülkesinin sözde Luhansk ve Donetsk halk cumhuriyetlerini tanınmasına olanak veren iki ayrı kararnameye imza atmıştı. 

Yorumlar (0)