Rusya, NATO’daki misyonunu askıya aldı 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, NATO’daki misyonun askıya alındığını ve yetkililerin gereken durumlarda Brüksel’deki Rusya Büyükelçiliği üzerinden kendileriyle irtibata geçebileceklerini aktardı.  

DÜNYA 18.10.2021, 15:25 19.10.2021, 09:28
Rusya, NATO’daki misyonunu askıya aldı 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın NATO’daki misyonunu açığa aldığını şu sözlerle duyurdu: “1 Kasım 2021 itibarıyla Moskova’daki NATO askeri temsilciliğinin akreditasyonu geçerliliğini yitirecektir. NATO, gerekli durumlarda Rusya’nın Brüksel’deki Büyükelçiliği üzerinden Rusya ile irtibata geçebilecektir.” 



Sergey Lavrov

NATO’da tansiyon yükseldi 

Sergey Lavrov’un uluslararası bir ajansa yaptığı açıklama ile birlikte NATO’da tansiyon yükseldi. Rusya’nın bu adımının sebebi ise NATO’nun geçtiğimiz günlerde Brüksel’deki karargahta çalışan 8 Rus diplomatı “gizli istihbarat ajanı” olmak suçlamasıyla görevden alması olarak gösterildi. 



1 Kasım itibarıyla iş birliği sonlandırılıyor 

Sergey Lavrov her ne kadar “NATO yetkilileri Büyükelçilik üzerinden irtibata geçebilir.” ifadelerini kullansa da siyaset uzmanları, 1 Kasım 2021 itibarıyla Rusya ve NATO ilişkilerinin tamamen kopacağını belirtiyor. 

Yorumlar (0)