Rusya, Nahçıvan ve Karabağ’ı “Doğu Ermenistan” ilan etti 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Karabağ ve Nahçıvan’dan bahsederken “Doğu Ermenistan” ifadesini kullandı. Açıklamaya ilk tepki, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi: “Yanlışınızı düzeltin!” 

DÜNYA 23.02.2022, 16:00 24.02.2022, 14:18
Rusya, Nahçıvan ve Karabağ’ı “Doğu Ermenistan” ilan etti 

Azerbaycan ile Rusya arasında “Müttefiklik Faaliyetleri Hakkında Beyanname” imzalandı. Bu beyanname, Moldova’da bulunan İlham Aliyev ile Vladimir Putin’in imzasını taşıdı. Ancak bu müttefiklik anlaşması hakkında paylaşım yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Karabağ ve Nahçıvan’ı “Doğu Ermenistan” olarak ifade etti. 1828 senesinde imzalanan Türkmençay Anlaşması’na atıf yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı’na ilk tepki, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. 



“Türkmençay Anlaşması bilgileri çarpıtılmaktadır” 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın paylaşımına şu yazılı açıklamayla tepki gösterdi: “Rusya Dışişleri Bakanlığı, 1828 Türkmençay Anlaşması’nın maddelerini çarptırarak talihsiz ve şaşırtıcı bir duruma imza atmıştır. Anlaşmada Doğu Ermenistan hakkında bir atıf yoktur ve bu gerçek de Rusya Dışişleri Bakanlığı Tarihi Belgeler Dairesi tarafından bilinmektedir. Rusya tarafından sarf edilen yanlışın giderilmesi beklenmektedir.” 

Yorumlar (0)