Rusya Kuzey Akım boru hatları için Batı’yı işaret etti! “Elimizde bulgular var”

Kuzey Akım boru hatlarında meydana gelen patlamalar ile ilgili açıklamada bulunan Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin, söz konusu durumla alakalı olarak ellerinde Batılı ülkeleri gösteren bulgular olduğunu ifade ederek saldırıları "terör saldırısı" şeklinde değerlendirdi.

DÜNYA 30.09.2022, 16:27
Rusya Kuzey Akım boru hatları için Batı’yı işaret etti! “Elimizde bulgular var”

Başkent Moskova'da açıklamalarda bulunan Rusya Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Sergey Narışkin, Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hatlarında meydana gelen patlamalar ile ilgili konuştu.

“Ekonomik açıdan birçok ülkeye fayda sağladı”

ABD'nin, hatlarda yaşanan olaylardan dolayı yarar sağladığını aktaran Narışkin, “Doğal gaz boru hatlarında meydana gelen patlamalar ile ilgili verilerin meydana çıkmasının ilk dakikalarından itibaren Batı, nedenini bulmak adına şiddetli bir çalışma başlattı. Öte yandan ABD'nin ekonomik açıdan birçok ülkeden daha çok fayda sağladığı ortadadır.” dedi.

Hatlarda yaşananlarda Batı’nın parmağı olduğuna dair ellerinde belgeler olduğunu söyleyen Narışkin, “Bu terör eyleminin uygulamasında ve organizasyonunda Batı’nın imzasının bulunduğunu bazı delillerimiz bulunuyor. Batı, yaşanan bu durumun gerçek organizatörlerini ve faillerini saklamak adına bütün yollara başvuruyor.” diye konuştu.

İki hat aynı an hasar aldı

Konu ile ilgili dün açıklamada bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise hatlarda meydana gelen patlamaları “uluslararası terör” şeklinde değerlendirmişti.

26 Eylül günü Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2'nin idareci şirketi olan Nord Stream AG’den yapılan açıklamada, her iki hat üzerinde aynı anda hasarların oluştuğu ifade edilmişti.

İsveç ve Danimarka yönetimi, her iki ülkeyi içerisine alan kara sularında bulunan hatlardaki patlamalara dair bulgular olduğunu, hatlar üzerinde gaz sızıntısı yaşandığını duyurmuştu.

Rusya ve birçok Batılı ülke, söz konusu “sabotaj” olarak değerlendirmişti.

Yorumlar (0)