Rusya: Kuzey Akım-2 gecikmeli de olsa gelecek!

Rusya Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesinin gecikmeli de olsa devreye gireceğini bildirdi.

DÜNYA 31.12.2019, 16:09
Rusya: Kuzey Akım-2 gecikmeli de olsa gelecek!

Peskov, ABD’nin Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattı projesini hedef alan yaptırımlarından dolayı boru döşeme çalışmalarını durduran Allseas şirketinin kararıyla ilgili konuştu.

Kremlin sözcüsü, "Bize göre ABD’nin yasal olmayan yaptırımları ortamında şirket, işleri durdurma kararı aldı. Şirketin bu kararı, şüphesiz projeyi devreye alma sürelerini geciktirecek, ancak ona engel olmayacak. Umuyoruz ki proje, gecikmeli olsa da faaliyete geçirilecek, bunun için gerekli imkânlar var" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Allseas’a yaptırım uygulamayı planlayıp planlamadığı sorusuna Peskov, "Bu konular kamuya açık olamayacak ticari konular" dedi. 

Projenin tamamlanması için yeni tarihler sorulan Peskov, "Şu anda birilerinin tarih verme durumunda olduğunu düşünmüyorum. Uluslararası hukuka, uluslararası ticaret normlarına ve ticari ilişkilere aykırı olan üçüncü bir devletin eylemleri nedeniyle objektif mücbir sebepler oluştu ve bu sorunlara neden oluyor" diye konuştu.

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Donald Trump, 20 Aralık’ta Rus doğalgazını Avrupalı tüketicilere taşıyacak olan "Kuzey Akım-2 ve Türk Akım projeleri"ne yönelik yaptırımların da yer aldığı 2020 yılı savunma bütçesine imza atmıştı.

ABD Maliye Bakanlığı, Washington’un, boru hatlarının yapımını üstlenen şirketlerden çalışmalarını durdurmalarını istediğini açıklamıştı.

Kuzey Akım-2’nin borularını döşeyen Allseas şirketi çalışmalarını durdurmuştu.

Yorumlar (0)