Rusya: Kimin suçlu olduğu önemli değil!

Kremlin, Azerbaycan'ın Ermenistan'ı ciddi kayıplara uğratması üzerine açıklamada bulundu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "şu anki koşullarda iki ülke arasındaki gerilimde kimin suçlu olup olmadığını bulmanın önemli olmadığını" kaydederek, askerî faaliyetleri durdurmanın hayati önem taşıdığını ifade etti. 

DÜNYA 28.09.2020, 15:35 28.09.2020, 16:13
Rusya: Kimin suçlu olduğu önemli değil!

Ermenistan'ın dün Azerbaycan yerleşim bölgelerini hedef alması üzerine iki ülke arasındaki gerginlik tırmandı.

Azerbaycan, masum sivillerin şehit olmasına neden olan saldırıları karşılıksız bırakmadı. 

Ermenistan'a karşı Türkiye'nin desteğini alarak karşı operasyon düzenleyen Azerbaycan, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermenilere ait askerî teçhizatları ve tankları ortadan kaldırdı. 

Azerbaycan'da bugün kısmi seferberlik ilan edilirken, Türkiye'den bir kez daha "tam destek" açıklaması geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Azerbaycan Türklerinin yanında olunduğuna dair bir paylaşımda bulundu.

Azerbaycan'ın 550 Ermeni askerinin öldürüldüğünü duyurması üzerine Rusya'dan "Askerî faaliyetleri durdurun" çağrısı geldi. 

Ermenistan'a destek veren Rusya, Ermenilerin ciddi kayıplara uğramasının ardından açıklamada bulundu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerginliği dikkatli bir şekilde takip ettiklerini söyledi.

"Kimin suçlu olduğu önemli değil"

Dağlık Karabağ'da gerçekleştirilen askerî operasyonların durdurulması gerektiğini ifade eden Peskov, söz konusu gerginliğin diplomatik yollarla çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti. 

Peskov, şu anki koşullarda Azerbaycan ya da Ermenistan'ın suçlu olup olmadığını bulmanın önemli olmadığını kaydederek, söz konusu krizde askerî faaliyetleri durdurmanın hayati önem taşıdığını ifade etti. 

"Askerî yöntemlerden uzak durun"

Rusya'nın denge politikası yürüttüğünü aktaran Peskov, böylece Dağlık Karabağ krizini çözmek hem Azerbaycan hem de Ermenistan ile sahip oldukları iyi ilişkileri kullanabildiklerini söyledi. 

Peskov, Azerbaycan ile Ermenistan'a "itidal" çağrısında bulunarak, iki ülkenin de askerî yöntemlerden uzak durması ve krizi daha da ciddi boyutlara ulaştıracak hamlelerden kaçınması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)