Rusya karşıtı pankart açmıştı! Moskova’da mahkemeye çıkacak

Ukrayna-Rusya savaşının patlak vermesinin sonrasında, yayın sırasında pankart açan 44 yaşındaki gazeteci Marina Ovsyannikova, Rus kuvvetlerini “itibarsızlaştırmaktan” suçuyla yargılanacak.

DÜNYA 28.07.2022, 16:36 28.07.2022, 16:42
Rusya karşıtı pankart açmıştı! Moskova’da mahkemeye çıkacak

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgal sonrasında meydana gelen protestolara karşı gazeteci Marina Ovsyannikova da gösterdiği tepkiyle gündeme oturmuştu. Ovsyannikova, yayın yapıldığı sırada, "Propagandaya inanmayın. Savaşa hayır" yazısının bulunduğu pankartı canlı yayında açtı.

Moskova’da mahkemeye çıkacak

Bu olay sonrasında gözaltına alınan ve para cezasına çarptırılan Ovsyannikova, Almanya'da bulunan bir yayın kuruluşunda işe başladı. Fransa’nın basın kuruluşları tarafından yayınlanan haberlere göre, savaş karşıtı gazetecinin Rusya’nın başkenti Moskova'da mahkemeye çıkacağını açıkladı.

“İtibarsızlaştırma” suçundan yargılanacak

Ukrayna-Rusya savaşına karşı durduğunu aktaran Ovsyannikova, Rus kuvvetlerini “itibarsızlaştırma” suçundan perşembe günü yargılanacak. 44 yaşındaki gazeteci, Kremlin civarında da yalnız şekilde gösteri de bulunmuştu.

Gösteri sırasında açtığı pankart gündem olmuştu

Gösteri esnasında ise, "Putin tamamen bir katil. Onun askerleri faşist. Toplamda 352 çocuk hayatını kaybetti. Savaşın bitmesi adına daha kaç çocuğun yaşamını yitirmesi gerekli?" yazısının bulunduğu pankartı açmıştı.

Yorumlar (0)