Rusya: İşte Ukrayna'ya verdiğimiz toplam hasar!

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Ukrayna ordusuna ait olduğu saptanan iki Mig-29 savaş uçağı vuruldu." dedi. Konaşenkov, şimdiye kadar Ukrayna ordusuna verdikleri hasara ilişkin bilgiler de verdi.

DÜNYA 17.04.2022, 22:02 18.04.2022, 16:12 Hakan Öksüz
Rusya: İşte Ukrayna'ya verdiğimiz toplam hasar!

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş 53 gündür devam ediyor. Her iki taraf da karşı tarafa verdirilen kayıpları duyuruyor. Bu kez açıklama Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov'dan geldi. Rus ordusunun Ukrayna'daki eylemleri ile ilgili bilgi veren Konaşenkov, Ukrayna ordusuna ait iki savaş uçağını vurulduğunu belirtti.

Tespit ettikleri Ukrayna hedeflerini gelişmiş silahlarla vurduklarını kaydeden Konaşenkov, "Ukrayna ordusuna ait olduğu saptanan iki Mig-29 savaş uçağı vuruldu." bilgisini verdi. Barvenkovo ve Dobropolye bölgelerindeki akaryakıt depolarını havadan vurduklarını aktaran Konaşenkov, Ukrayna'ya ağır mühimmat kayıpları verdirildiğini bildirdi.

"113 bölgeyi yoğun ateş altına aldık"

Konaşenkov, "Ukrayna'ya ait 44 adet askeri nesneyi yok ettik. S-300 hava savunma füze sistemi hedef belirleyicisi ve komuta merkezleri de buna dâhil. Öte yandan roket cephanelikleri ile çok sayıda askeri araç da vuruldu. 113 bölgeyi yoğun ateş altına aldık. Preobrajenskoe bölgesinde 1 insansız hava aracı da etkisiz hale getirildi." dedi. 

Rus ordusu tarafından yok edilen Ukrayna hedefleri

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, 24 Şubat'ta başlayan savaşta şimdiye kadar Ukrayna ordusuna verilen hasarı aktardı. İşte Rus ordusu tarafından yok edilen Ukrayna hedefleri...

  • 136 uçak, 
  • 471 insansız hava aracı, 
  • 249 hava savunma füze sistemi, 
  • 2 bin 308 tank ve zırhlı araç, 
  • 2 bin 171 özel askeri araç.
Yorumlar (0)