Rusya: İran'ın taahhütleri askıya alması tehdit oluşturmuyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İran'ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini askıya almasının nükleer silahlanma konusunda herhangi bir tehdit yaratmadığını belirtti.

DÜNYA 06.01.2020, 20:44
Rusya: İran'ın taahhütleri askıya alması tehdit oluşturmuyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı'ndaki (KOEP) nükleer taahhütlerini askıya almasının nükleer silahlanma konusunda herhangi bir tehdit yaratmadığını ifade eden bir açıklama yayımladı.

"Tahran'ın kısıtlamalardan vazgeçmesi tehdit oluşturmuyor"

Bakanlığın açıklamasında İran'ın nükleer enerji konusunda attığı adımların Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu tarafından denetlendiği vurgulanırken "Tahran'ın nükleer anlaşmada yer alan uranyum zenginleştirme kapasitesi ve teknolojik imkanları geliştirme yönündeki kısıtlamalardan vazgeçmesi, nükleer silahın yaygınlaştırılması açısından herhangi bir tehdit oluşturmuyor" ifadeleri kullanıldı.

Rusya, KOEP'e bağlı kalmaya devam ediyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın KOEP'e bağlı kaldığını belirtti ve "İlgili taraflara, küresel öneme sahip olan anlaşmanın etrafında daha fazla gerilim ve belirsizlikler oluşturmama çağrısında bulunuyoruz" dendi. İran, dün yaptığı açıklamada KOEP'te belirtilen taahhütlere artık uymadan hareket edeceğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)